Trupele rusești ar fi abandonat zone din apropiere de Bahmut pe fondul unor ordine „isterice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kremlinul dă ordine „prost concepute și fără susținere” doar pentru a recâștiga urgent teritoriul pierdut la sud de Bahmut care a fost capturat recent de Ucraina, spun unii soldați și bloggeri militari ruși.

Frontul de lângă Bahmut Foto Profimedia
Frontul de lângă Bahmut Foto Profimedia

Într-o înregistrare video publicată pe rețelele de socializare, membrii Regimentului 1442 al Rusiei, un grup mobilizat din regiunea Altai, au declarat că au ales să își abandoneze echipamentul militar în apropierea satului Klișciivka - un oraș situat la aproximativ șase kilometri sud-vest de Bahmut care a fost recucerit de Kiev la începutul acestei săptămâni - după ce li s-a spus să atace în direcția orașului Donețk pentru a recupera teritoriul pierdut, scrie newsweek.com.

Imaginile au fost distribuite pe X, fostul Twitter, de către ultranaționalistul rus încarcerat Igor Ghirkin și au fost citate în ultima evaluare a Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) privind războiul din Ucraina. Potrivit raportului ISW, militarii ruși din filmuleț se plâng de faptul că oamenii sunt desfășurați pe linia frontului fără muniție funcțională și că regimentul suferă de "moral scăzut" după ce au auzit rapoarte despre trupele ucrainene care au distrus alte regimente rusești din zonă.

Videoclipul vine în contextul în care milibloggerul rus Sviatoslav Golikov a afirmat marți pe canalul său de Telegram că situația din sudul Bahmut rămâne "foarte dificilă" din cauza "acțiunilor de răspuns isteric pe care comandamentul nostru le întreprinde în această zonă".

"În plus față de avansarea lor efectivă pe teren, inamicul a lucrat bine situația cu Andriivka în domeniul mediatic", a scris Golikov.

 "Ca urmare, avem încercări isterice de a recuceri ruinele Andriivka. Încercări la fel de isterice de contraatac au loc în zona înconjurătoare".

Ucraina a anunțat că a reușit să recucerească cu succes satul Andriivka, situat la aproximativ șase mile sud de Bahmut, săptămâna trecută, și a declarat că forțele Rusiei din zonă au fost lăsate "în zdrențe" după bătălie.

Invazia Rusiei în Ucraina, care va ajunge la 19 luni în acest weekend, a fost în mod constant afectată de rapoarte privind moralul scăzut în rândul trupelor sale. Unii soldați s-au plâns că au fost trimiși să lupte fără echipament sau pregătire adecvată.

Rudele Regimentului 1442 și-au exprimat anterior îngrijorarea cu privire la cei dragi ai lor care luptă de-a lungul liniilor de front timp de mai multe luni fără să li se ofere ajutor, a relatat mass-media cehă Sibreal.

Contraofensiva Ucrainei a înregistrat o serie de succese în jurul orașului Bahmut, în timp ce Kievul avansează pentru a recupera teritoriul ocupat de Rusia în sud-est. Apărarea rusă din regiunea Zaporizhzhia a dat, de asemenea, semne de "degradare severă" în fața ofensivei Ucrainei în zonă, a raportat anterior ISW.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite