„Transnistria este o bucată din Rusia” și trebuie apărată cu arme nucleare, spune un cunoscut propagandist pro-Kremlin VIDEO

0
Publicat:

Mihail Zvinciuk, șeful think-tankului rusesc Rybar Force, o organizație pro-război, nu s-a ferit să spună că Transnistria poate fi apărată de Rusia doar cu „armamentul strategic”, adică arsenalul nuclear.

Mihail Zvinciuk, șeful think-tankului rusesc Rybar Force FOTO: captură video
Mihail Zvinciuk, șeful think-tankului rusesc Rybar Force FOTO: captură video

Zvinciuk a vorbit despre acest lucru într-o analiză publicată pe canalele Rybar de pe rețelele sociale.

„Aceasta (Transnistria) este o bucată din Rusia pe care nu o putem apăra fizic, exceptând folosirea armelor strategice. Iar folosirea armelor strategice ar deschide Cutia Pandorei”, a spus Zvinciuk pe contul său de Twitter, un cont urmărit și citat inclusiv în rapoartele despre evoluția războiului din Ucraina ale Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Analiza legată de situația din Transnistria a lui Zvinciuk spune că, „șefii Transnistriei au apelat la Rusia și au cerut ajutor în legătură cu introducerea de către Moldova a blocadei economice a republicii nerecunoscute internațional. În același timp, Ucraina se pregătește pentru o operațiune militară împotriva PMR, în timp ce capacitatea Federației Ruse de a oferi asistență enclavei este extrem de limitată”.

Potrivit lui Mihail Zvinciuk, Transnistria este un „punct dureros” pentru Rusia. Moscova nu are practic nicio influență asupra situației din enclavă, din cauza izolării sale geografice. Singurul lucru pe care Federația Rusă îl poate face în acest moment este să descurajeze potențialele agresiuni din partea Moldovei și Ucrainei prin amenințări cu utilizarea armelor strategice, scrie libertatea.ro.

Potrivit lui Zvinciuk, asistența reală pentru Transnistria este posibilă numai după începerea operațiunii de „eliberare” a sudului Ucrainei și crearea unui coridor terestru către PMR. Până când se întâmplă acest lucru, Transnistria este de fapt luată ostatică de Occident. Și în condițiile actuale, capacitatea Rusiei de a o susține este sever limitată. Bloggerul rus a amintit că în Transnistria sunt în prezent 1.600 de soldați, inclusiv ruși, în cadrul așa-numitelor „trupe de menținere a păcii”. El a amintit și de depozitul de muniții de la Cobasna al fostei armate sovietice, unul dintre cele mai mari din Europa, dar a apreciat că, din cauza corupției locale, o mare parte din aceste muniții nu mai există.

Analiza propagandistului vine după ce separatiștii din Transnistria au adoptat în această săptămână o rezoluție prin care cer sprijinul Rusiei, denunțând „presiuni din partea Republicii Moldova”.

„Nu am reacționat deloc în 2022 (când separatiștii au făcut un apel similar) și dacă am reacționa acum, imaginați-vă ce cadou le-am oferi moldovenilor și ucrainenilor”, a spus Mihail Zvinciuk. Propagandistul Kremlinului a și explicat care e motivul pentru care, în prezent, armata rusă e incapabilă să „apere” Transnistria: armata ucraineană. „În condițiile unei apărări antiaeriene care nu e încă suprimată și în condițiile unei opoziții active în Marea Neagră, nu putem declanșa o acțiune ofensivă care să deschidă un coridor (până în Transnistria)”, a spus Zvinciuk.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite