Tactica folosită de ruşi la Severodoneţk a fost de ajutor şi în Siria: Oameni slab instruiţi trimişi în luptă pentru a fi limitate pierderile armatei regulate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Comandamentul rusesc a aruncat în lupta pentru Severodoneţk soldaţi mobilizaţi în autoproclamata republică Lugansk, slab echipaţi şi instruiţi, pentru a limita pierderile forţelor regulate, o tactică folosită de Rusia şi în Siria, potrivit evaluării de duminică dimineaţa de la ministerul britanic al Apărării, scrie Hotnews.

Serviciile secrete militare ale Marii Britanii au mai spus că în ultimele 24 de ore, forţele ucrainene au contraatacat în disputatul oraş Severodoneţk din estul Ucrainei şi cel mai probabil au redus elanul operaţional pe care forţele ruseşti îl obţinuseră anterior prin concentrarea unităţilor de luptă şi a puterii de foc.

Aceeaşi sursă menţionează că armata rusă angajată în luptele din această zonă includ şi personal mobilizat din rezerva forţelor separatiste ale autoproclamatei Republici Populare Lugansk, controlată de Rusia. Aceşti soldaţi sunt slab pregătiţi şi echipaţi, astfel că nu dispun de echipamentul greu pe care îl au unităţile ruseşti regulate.

Rusia a mai folosit forţe de infanterie proxy (auxiliare) şi în Siria, unde a apelat la Corpul V al armatei siriene pentru a ataca zonele urbane. Această abordare indică probabil o dorinţă de a limita pierderile suferite de forţele regulate ruseşti.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri