Putin susţine că forţele antiaeriene ruse strivesc „ca pe nuci” armele livrate de statele occidentale în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă / Profimedia
FOTO Arhivă / Profimedia

Forţele antiaeriane ruse au doborât zeci de arme livrate Ucrainei de alte state şi „le sparg ca pe nuci”, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit unui scurt fragment dintr-un interviu al său pentru postul de televiziune „Rossia-1”, fragment difuzat sâmbătă, informează Reuters.

Putin nu a spus exact tipul de arme distruse, dar a susţinut de mai multe ori că ar fi fost distruse aeronave, cât şi rachete lansate de Ucraina.

Prima parte a interviului lui Putin a fost difuzată vineri şi încă una va fi difuzată duminică, potrivit TASS. În anunţul postului de televiziune se spune că Putin va răspunde la întrebări legate de livrările de arme din SUA pentru Ucraina, mai scrie Reuters, citată de Agerpres.

Războiul din Ucraina a început pe 24 februarie, după ce Rusia a invadat ţara pentru a „denazifica” guvernul şi pentru a proteja populaţia rusofonă din Donbas de un posibil „genocid”. Asaltul rus împotriva Kievului a eşuat însă, iar forţele ruse sunt de acum concentrate în Donbas, scena unor lupte înverşunate de mai multe săptămâni. Ruşii avansează foarte lent şi cu mare dificultate în faţa rezistenţei ucrainene.

Este a 102-a zi de la startul războiului din Ucraina. Citiţi situaţia LIVE pe Adevărul

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite