Soldați recent mobilizați recent în Rusia denunță condițiile inumane și lipsa instruirii VIDEO

0
Publicat:

Soldați ruși recent mobilizați au publicat un filmuleț în care denunță situația lor, criticând lipsa armelor și relele tratamente aplicate de ofițeri.

Soldați ruși protestând într-o gară din regiunea Belgorod Captură YouTube
Soldați ruși protestând într-o gară din regiunea Belgorod Captură YouTube

La scurt timp după decretarea mobilizării parțiale în Rusia, pe 21 septembrie, imagini cu recruți dormind pe jos, înarmați cu puști învechite și cărora li s-a spus să își procure singuri proviziile au circulat intens pe rețelele de socializare, transmite The Moscow Times.

În regiunea Belgorod, la granița cu Ucraina, aproximativ 500 de bărbați ruși recent mobilizați au decis să protesteze față de condițiile „inumane” pe care le îndură după încorporare. Ei spun că au fost dislocați fără să fie instruiți și fără să știe locul.

„Nimeni nu are nevoie de noi”, spune un bărbat în timp ce filmează un grup de soldați aflat cel mai probabil într-o gară.

„Trăim de o săptămână încoace în condiții inumane”, continuă el, precizând că recruții nu au primit sprijin material. Un alt bărbat spune că a fost nevoit să-și facă rost singur de mâncare.

„Am cheltuit o sumă absurdă de bani doar pentru a ne hrăni, ca să nu mai vorbim de muniție”, adaugă autorul acestei înregistrări video distribuite de portalul independent Meduza.

Potrivit portalului The Insider, soțiile unor soldați au fost nevoite să cheltuie până la 2.500 de dolari pentru echiparea soților lor.

Nu se știe unde au fost dislocați în cele din urmă soldații care apar în acest fimuleț. Citând o sursă din Districtul Militar Vest, RIA Novosti, o agenție de presă de stat, susține că bărbații respectivi se îndreptau spre un centru de instruire militară, nu spre front.

Mai mulți analiști militari occidentali apreciază că graba Kremlinului de a trimite noii recruți în război ar putea avea ca rezultat o rată ridicată a mortalității și o creștere a neîncrederii în rândul trupelor ruse.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite