Contraofensiva ucraineană: Kievul anunță eliberarea a 400 de kilometri pătrați din regiunea Herson

0

Kievul a anunţat joi că armata ucraineană a eliberat de la începutul acestei luni mai mult de 400 de kilometri pătraţi din teritoriile ocupate de Rusia în regiunea Herson (sud).

Soldați ucraineni FOTO EPA-EFE
Soldați ucraineni FOTO EPA-EFE

„Forţele armate ale Ucrainei au eliberat peste 400 de kilometri pătraţi din regiunea Herson, de la începutul lunii octombrie”, a declarat purtătoarea de cuvânt al Comandamentului Militar Sud, Natalia Humeniuk, evaluând pentru prima dată în cifre progresele recente ale armatei ucrainene.

Armata ucraineană a realizat în ultimele săptămâni progrese importante în nordul regiunii Herson şi a eliberat din mâinile ruşilor aproape toată regiunea Harkov, în nord-est, deschizând astfel calea pentru continuarea contraofensivei spre regiunea Lugansk, bastion al separatiştilor instalaţi de Moscova din 2014, notează AFP, potrivit Agerpres.

După o serie de înfrângeri drastice suferite în ultimele săptămâni de trupele ruse în urma contraofensivelor ucrainene pe mai multe direcţii, Vladimir Putin a decis mobilizarea a 300.000 de rezervişti pentru a consolida trupele pe frontul ucrainean şi oficializarea anexării provinciilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, în urma unor aşa-zise referendumuri.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite