Singurul portavion rusesc, „Amiral Kuzneţov”, a fost avariat în timp ce se afla în reparaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portavionul rusesc Amiral Kuzneţov
Portavionul rusesc Amiral Kuzneţov

Ghinioanele se ţin lanţ de portavionul rusesc „Amiral Kuzneţov”. Unul dintre cele mai mari docuri plutitoare din lume s-a scufundat azi-noapte lângă Murmansk în timp ce era folosit pentru lucrări de întreţinere la singurul portavion al armatei ruse.

Potrivit presei ruse, în timp ce docul plutitor se ducea la fund, peste portavion a căzut şi o macara. Mai mult decât atât, patru persoane ar fost spitalizate, deşi informaţia nu a fost confirmată de către oficiali ai Ministerului rus al Apărării.

În timpul unui transfer al portavionului către o zonă de reparaţii, docul plutitor PD-50 de care ataşat s-a scufundat după ce tancurile sale s-au supraîncărcat cu apă din cauza unei pene de curent. 

Şeful United Shipbuilding Corporation, compania care realiza reparaţiile, a spus că Admiral Kuzneţov a fost avariat din această cauză.

”O macara a căzut pe punte de la înălţimea de 15 metri, aşa că este evident că puntea şi carena au fost avariate”, a declarat el, adăugând că nicio parte de vreo ”importanţă crucială” a navei nu a fost stricată. 

Guvernatorul din regiunea Murmansk a spus că o persoană este dată dispărută, iar patru au fost rănite, două fiind încă la spital. 

Admiral Kuznetzov, navă lansată de apă de Uniunea Sovietică în 1985, primea lucrări de reparaţii la un şantier naval de lângă portul din Murmansk. Reparaţiile erau făcute după operaţiunile desfăşurate în Siria, unde portavionul a avut numeroase probleme tehnice şi a pierdut două avioane din cauza defecţiunilor la sistemul de cabluri pentru prinderea avioanelor care apuntează.

Anterior, portavionul "Amiral Kuzneţov" a ajuns în atenţia presei din cauza fumului pe care îl emana în timp ce se îndrepta spre Siria.

Ceea ce urma să fie o demonstraţie a forţei ruseşti a costat bugetul Federaţiei Ruse peste 7 miliarde de ruble.

În timpul operaţiunii din apropierea coastelor Siriei, nava a pierdut două avioane militare. Ambele au avut de suferit în timp ce încercau să aterizeze. În ambele cazuri piloţii au reuşit să se catapulteze.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite