Singurul portavion al Rusiei iese din reparații anul viitor, dar nu mai are echipaj

0
Publicat:

Mândria și blestemul marinei ruse, singurul portavion operat de ruși , „Amiralul Kuznetsov”, va reintra în serviciu cel mai devreme la sfârșitul anului viitor și asta numai dacă se strânge echipaj, conform unor surse citate de TASS.

Singurul portavion rusesc este în stare avansată de degradare Foto Directia de Informatii a Ucrainei
Singurul portavion rusesc este în stare avansată de degradare Foto Directia de Informatii a Ucrainei

„Testele pe mare ar trebui să înceapă primăvara viitoare, urmate de alte verificări în toamna lui 2024. Dacă nava este testată impecabil, aceasta poate fi predată marinei la sfârșitul anului 2024. Dacă ceva nu merge bine în timpul verificărilor, acest proces va fi inevitabil amânat până în 2025”, au spus sursele, arată defence24.pl. Cu toate acestea, TASS avertizează că nu există o confirmare oficială a acestei informații.

„Amiralul Kuznetsov” se află în reparații din anul 2017, iar în timpul lucrărilor a luat foc de mai multe ori și s-a scufundat împreună cu docul uscat. Modernizarea amiralului Kuznetsov, al cărui cost a fost estimat la 300 de milioane de euro, a constat în înlocuirea cazanelor, refacerea pistei și dotarea acesteia cu noi echipamente electronice de luptă și comunicații, precum și cu sisteme moderne de apărare antiaeriană. Informațiile militare ucrainene au raportat că lucrările durează așa mult pentru că nava a suferit o coroziune semnificativă a cocii, care este extrem de dificil de reparat.

Conform presei ruse, în prezent „Amiralul Kuznetsov” nu are echipaj, iar marina ar vrea să facă recrutări. Vechiul echipaj a ajuns în parte pe alte nave, iar restul oamenilor au trecut în rezervă. Portavionul are nevoie de peste 1.500 de oameni pentru a funcționa corect, iar observatorii susțin că nu este ușor să strângi un echipaj atât de mare, deoarece acesta necesită pregătire specializată și îndelungată.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite