Serviciul de securitate rus examinează cererea de a ancheta implicarea Occidentului în atentatul de la Moscova

0
Publicat:

Anchetatorii de stat din Rusia au anunţat miercuri că vor studia cererea unor parlamentari de a investiga ceea ce aceştia au numit „organizarea, finanţarea şi executarea de acte teroriste" împotriva Rusiei de către Statele Unite şi alte ţări occidentale, informează Reuters, citată de Agerpres.

Atentatul de la Crocus s-a soldat cu peste 130 de morți. FOTO EPA EFE
Atentatul de la Crocus s-a soldat cu peste 130 de morți. FOTO EPA EFE

Aleksandr Bortnikov, directorul serviciului de securitate FSB, a afirmat marţi la televiziune că este convins că Ucraina, SUA şi Regatul Unit sunt implicate în atentatul de vinerea trecută de la sala de concerte Crocus de la periferia Moscovei, soldat cu cel puţin 139 de morţi.

„Credem că acţiunea a fost pregătită atât de islamiştii radicali înşişi, cât şi, bineînţeles, facilitată de serviciile speciale occidentale, şi că serviciile speciale ucrainene înseşi sunt implicate direct", a afirmat Bortnikov, citat de agenţia de presă RIA Novosti.  

Ucraina a negat acuzaţiile privind implicarea sa în atac.

Ministrul britanic de externe a scris în reţeaua X că "afirmaţiile Rusiei privind Occidentul şi Ucraina în legătură cu atacul de la sala Crocus sunt pur şi simplu aiureli".

Atacul a fost revendicat de Statul Islamic. Washingtonul şi Parisul au susţinut că deţin informaţii secrete care confirmă faptul că gruparea jihadistă se află în spatele atentatului.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite