Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse: Antihristul va controla lumea prin intermediul smartphone-ului şi Internetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarul Kirill, ;eful Bisericii Ortodoxe Ruse
Patriarul Kirill, ;eful Bisericii Ortodoxe Ruse

Dependenţa oamenilor de telefoanele inteligente şi tehnologia modernă ar putea duce la venirea Antihristului, a avertizat liderul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, a declarat, în cadrul unui interviu televizat, că Antihristul va conduce lumea prin intermediul internetului. „Aşadar, toate lucrurile conectate la internet reprezintă un pericol pentru credincioşi”. Mesajul a fost transmis de mai marele Bisericii Ortodoxe Ruse cu ocazia celebrării Crăciunului pe stil vechi, pe 7 ianuarie.

Patriarhul Kirill a spus că utilizatorii de smartphone-uri ar trebui să fie atenţi atunci când folosesc "gadget-urile" pentru că reprezintă "o oportunitate de a obţine control global asupra omenirii".

"Antihristul este persoana care va fi în fruntea web-ului mondial, controlând întreaga omenire", a spus el.

"De fiecare dată când utilizaţi gadgetul dvs., indiferent dacă vă place sau nu, dacă vă activaţi locaţia sau nu, cineva poate afla exact unde vă aflaţi, exact ceea ce vă interesează şi de ce vă este frică", a declarat Patriarhul Kirill la postul de televiziune Rossia 1.

"Dacă nu astăzi, mâine vor apărea metode şi tehnologii care vor oferi nu doar acces la toate informaţiile, ci vor permite şi folosirea acestor informaţii în scopuri oneroase.

"Vă imaginaţi ce putere va fi concentrată în mâinile celor care dobândesc cunoştinţe despre ceea ce se întâmplă în lume? Un astfel de control dintr-un singur loc prefigurează venirea Antihristului", a spun înaltul prelat rus.

Patriarhul Kirill a precizat că Biserica sa nu este împotriva "progresului tehnologic", ci împotriva "dezvoltării unui sistem care vizează controlul identităţii unei persoane". Dar nu toţi utilizatorii social media din Rusia au fost convinşi. Unii au răspuns cu umor şi scepticism, alţii acuzând Biserica că "serveşte regimul Putin".

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite