Șeful adjunct al Statului Major General al Rusiei, arestat pentru luare de mită

0
Publicat:

Rusia a arestat un general pentru acuzații de corupție, a anunțat joi presa de stat, acesta devenind al treilea ofițer de rang înalt care se confruntă cu acuzații penale legate de fraudă în ultima lună.

Vadim Shamarin este general și șeful adjunct al Statului Major General al Rusiei FOTO: X
Vadim Shamarin este general și șeful adjunct al Statului Major General al Rusiei FOTO: X

Un tribunal militar l-a plasat pe generalul-locotenent  în arest preventiv până la sfârșitul lunii iulie, a raportat agenția de știri de stat TASS, citând tribunalul, scrie themoscowtimes.com.

„La 22 mai, tribunalul a ales o măsură preventivă pentru Shamarin sub forma detenției pentru o perioadă de două luni”, a declarat un oficial al tribunalului, citat de agenție.

Oficialul a adăugat că Vadim Shamarin este acuzat că a acceptat o mită „la o scară deosebit de mare” în timpul atribuirii unor contracte de stat, dar nu au fost oferite alte detalii.

Cotidianul de afaceri Kommersant, citând o sursă anonimă din cadrul forțelor de ordine, a relatat joi că Shamarin, care conduce Direcția de comunicare a Statului Major General rus, a fost acuzat de „mașinațiuni” nespecificate.

El este a treia figură militară activă de rang înalt care a fost arestată în ultima lună în cadrul unei aparente represiuni în Ministerul rus al Apărării.

Cu toate acestea, Kremlinul a negat ulterior, joi, speculațiile privind o epurare de amploare în armată.

„Lupta împotriva corupției este un efort continuu. Nu este o campanie. Este o parte integrantă a activităților agențiilor de aplicare a legii", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Autoritățile au declarat săptămâna trecută că șeful Direcției de personal din Ministerul Apărării, Iury Kuznetsov, a fost arestat pentru luare de mită.

Fostul ministru adjunct al apărării Timur Ivanov, un aliat al fostului ministru și actualul șef al Consiliului de Securitate al Rusiei, Serghei Șoigu, a devenit cea mai importantă figură militară după ce a fost arestat luna trecută sub suspiciunea de luare de mită.

Și un fost comandant care a fost demis anterior după ce a criticat liderii militari pentru rata ridicată a victimelor din Ucraina a fost arestat marți.

Arestările și schimbarea conducerii Ministerului rus al Apărării au loc în condițiile în care forțele rusești au făcut cele mai importante progrese pe câmpul de luptă din ultimele 18 luni, cu un nou asalt major asupra regiunii ucrainene Harkov din nord-estul țării.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite