General rus, fost comandant al Armatei a 58-a, arestat pentru fraudă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul Andrei Serdiukov, fostul comandant al Armatei a 58-a a Federației Ruse, a fost arestat sub acuzația de fraudă. 

Război în Ucraina. FOTO EPA
Război în Ucraina. FOTO EPA


Andrei Serdiukov, cunoscut pentru criticile sale la adresa conducerii militare ruse, este suspectat de implicare într-un caz de corupție, potrivit Agerpres.

Arestarea sa vine într-un context de tensiuni crescute în cadrul armatei ruse, reflectând luptele interne pentru putere și control. 

Autoritățile ruse nu au oferit detalii suplimentare despre natura acuzațiilor aduse împotriva generalului.

Potrivit TASS, un tribunal militar a ordonat plasarea generalului-maior Popov în arest preventiv pentru două luni.

Avocatul lui Popov, Serghei Buinovski, citat de agenţia de presă Interfax, a spus că a făcut deja apel împotriva plasării clientului său în arest.

Potrivit anchetei, citată de publicaţia The Moscow Times, generalul, făcând parte dintr-un grup infracţional, ar fi vândut aproximativ 2.000 de tone de articole metalice, care au fost primite ca parte a unui ajutor umanitar şi erau destinate construirii de fortificaţii în regiunea Zaporojie, a cărei apărare cădea pe atunci în sarcina Armatei a 58-a.

În acest caz ar fi implicaţi un alt ofiţer de rang înalt - al cărui nume nu este specificat - din Districtului militar Sud, precum şi un antreprenor din regiunea rusă Krasnodar.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite