Putin a câştigat cu peste 87% alegerile din Rusia. Medvedev l-a felicitat pentru „splendida sa victorie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au fost publicate primele rezultate ale exit-poll-urilor. Vladimir Putin conduce cu 87% din voturi, potrivit institutului de sondare de stat VTsiom, scrie The Moscow Times. Dmitri Medvedev l-a felicitat pe actualul și viitorul lider de la Kremlin.

Putin și Medvedev. FOTO EPA EFE
Putin și Medvedev. FOTO EPA EFE

Update:  Dmitri Medvedev l-a felicitat pe Vladimir Putin pentru rezultatele la alegerile prezidențiale din Rusia, la care liderul de la Kremlin nu s-a confruntat însă cu o concurență reală.

„Îl felicit pe Vladimir Putin pentru splendida sa victorie în alegeri”, a declarat Medvedev pe Telegram, în timp ce televiziunea rusă de stat a lăudat „sprijinul colosal acordat președintelui” și „consolidarea incredibilă” a țării în spatele liderului său, potrivit The Moscow Times.

Leonid Volkov, un aliat de top al regretatului lider al opoziției ruse Alexei Navalnîi, a respins numărul uriaș de voturi pentru Putin.

„Procentele trasate pentru Putin nu au, desigur, nici cea mai mică legătură cu realitatea”, a declarat Leonid Volkov, fost șef de cabinet al lui Navalnîi, într-o postare pe Telegram.

În timp ce un sondaj la ieșirea de la urne arăta că președintele Vladimir Putin ar urma să obțină 87% din voturi, Polonia a respins, de asemenea, alegerile prezidențiale din Rusia ca fiind „nelegale”.

„Alegerile prezidențiale din Rusia nu sunt legale, libere și corecte”, se arată într-o declarație a ministerului de externe, care a adăugat că scrutinul a avut loc „pe fondul unor represiuni dure” și în părțile ocupate ale Ucrainei, încălcând dreptul internațional.

Update:  Votul s-a încheiat în întreaga Rusie și au fost publicate primele rezultate ale exit-poll-urilor. Vladimir Putin conduce cu 87% din voturi, potrivit institutului de sondare de stat VTsiom, scrie The Moscow Times

Potrivit institutului de sondaje FOM, ar fi vorba de 87,8%.

Știrea inițială

Secțiile de votare din Rusia s-au închis după trei zile de vot, în timp ce Vladimir Putin pare pregătit să își reia mandatul în ceea ce este considerat în general ca fiind un scrutin fraudat scrie The Independent.  

Scrutinul din întreaga țară, împărțită în 11 fuse orare, a început la ora 8 dimineața, pe 15 martie și s-a încheiat la ora 20.00, ora Moscovei (17.00 GMT).

Proiecțiile preliminare sugerează că Vladimir Putin a obținut cel puțin 75% din voturi, Vladislav Davankov, candidatul nominalizat pro-pacea, fiind pe locul al doilea cu aproximativ 14%.

Dat fiind că Putin a revendicat peste 76% la alegerile prezidențiale din 2018, se așteaptă ca numărătoarea preliminară să crească, arată sursa citată.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite