Ambasada Rusiei în România, despre alerta cu bombă de la sediul său: „O încercare deliberată a duşmanilor de a provoca panică”

0
Publicat:

Ambasada Rusiei în România a reacționat în cazul genții suspecte găsite lângă clădirea reprezentanței diplomatice din București și a catalogat incidentul drept o „încercare deliberată a duşmanilor Rusiei de a provoca panică”.

Ambasada Rusiei în România. FOTO Facebook Ambasada Rusiei în România
Ambasada Rusiei în România. FOTO Facebook Ambasada Rusiei în România

Oficialii ruși susțin că a fost vorba de o încercare de împiedicare a votului cetăţenilor ruşi aflaţi în Bucureşti, în ultima zi a alegerilor prezidenţiale din Rusia.

„Un obiect (geantă) rătăcit suspect a fost descoperit în fața clădirii Ambasadei Rusiei din București. Reprezentanții de sosire ai agențiilor române de aplicare a legii au desfășurat acțiunile operaționale necesare. În timpul inspecției nu au fost găsite obiecte periculoase.  Putem presupune că acest incident este o încercare deliberată a duşmanilor Rusiei de a provoca panică şi de a împiedica votul de astăzi al cetăţenilor ruşi la alegerile prezidenţiale ale Federaţiei Ruse, la Bucureşti”, arată Ambasada Rusiei la București.

Serviciile de intervenţie au stabilit, în urma verificărilor, că respectivul colet, asupra căruia au existat inițial suspiciuni, nu prezintă niciun pericol.

„Îi asigurăm pe toți cei care ne doresc rău că astfel de provocări sunt sortite eșecului cu bună știință”, a transmis Ambasada Rusiei în România.

Reprezentanţa diplomatică precizează că au fost luate toate măsurile de securitate necesare pentru organizarea şi desfăşurarea votului, precum şi pentru a asigura cetăţenilor ruşi exercitarea dreptului la vot.

Vă reamintim că atât legislația rusă cât și cea română prevede răspunderea penală pentru obstrucționarea exercitării drepturilor electorale sau a lucrărilor comisiilor electorale, ca să nu mai vorbim de celelalte articole din codurile penale ale ambelor țări aplicabile acestei situații”, a transmis reprezentanța diplomatică, într-un mesaj postat pe Facebook.

Amintim că, sâmbătă, a fost sesizată prin apel la 112 prezența unui bagaj suspect pe o bancă din fața Ambasadei Federației Ruse de la București a creat haos în centrul Capitalei. Traficul rutier a fost oprit în zonă, sediul ambasadei fiind pe Șoseaua Kiseleff, nr. 6.

La circa o oră de la primirea apelului, autoritățile au decis suspendarea misiunii din zona Ambasadei Rusiei, după ce cercetările la fața locului au arătat că bagajul de pe bancă nu reprezenta niciun pericol și ar fi aparținut unei femei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite