„Scandal uriaș” în Federația Rusă: au fost scurse documente secrete despre reședința lui Putin

0
Publicat:

Această reședință este considerată unul dintre cele mai clasificate obiective din Rusia.

Vladimir Putin. Foto: EPA-EFE
Vladimir Putin. Foto: EPA-EFE

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, „din cauza unui Dorel rus”, este în prezent subiectul unui scandal uriaș.

Serviciul a dezvăluit din greșeală toate secretele reședinței lui Putin din Novo-Ogaryovo („Obiectul 53”). Acesta este locul în care locuiește, ține ședințe ale Consiliului de Securitate etc., scrie canalul rus de Telegram al Cheka-OGPU.

Pentru delapidarea fondurilor alocate pentru reconstrucția acestei reședințe au fost condamnați un grup de angajați ai FSO și oameni de afaceri. Majoritatea materialelor cauzei au fost clasificate din motive evidente, în special partea care descrie în detaliu „măruntaiele” Obiectului 53. Cu toate acestea, SKR și FSO au decis să intenteze inculpaților și un proces civil și surpriză... Documentele din cauza penală cu o descriere a acelorași „interioare” ale lui Novo-Ogaryovo, specificațiile lor etc. pot acum să fie descărcate parțial de pe site-ul Tribunalului din Moscova, iar restul sunt disponibile spre consultare chiar în instanță”, spune unul dintre rapoartele referitoare la acest scandal.

Se observă că reședința lui Putin din Novo-Ogaryovo este considerată una dintre cele mai secrete facilități din Federația Rusă.

Cazul în sine a fost clasificat din cauza secretului „Obiectivului 53”.

Acolo locuiește Putin, ține întâlniri (s-a făcut o copie a biroului de la Kremlin), acolo au loc ședințe ale Consiliului de Securitate, un buncăr poate fi localizat, etc... Din documentația secretă, puteți afla că în localuri, ca să spunem așa, pentru personal, sunt în permanență de gardă: patru medici, 111 gardieni sunt de serviciu în patru schimburi de 2 ore”, spune un alt paragraf din document.

Reședința lui Putin din Novo-Ogaryovo a fost „devoalată” accidental. Foto Ceka-ODPU
Reședința lui Putin din Novo-Ogaryovo a fost „devoalată” accidental. Foto Ceka-ODPU

De asemenea, este indicat faptul că în încăperile în care personalul și gardienii lui Putin primesc mâncare, o gardă de patru persoane este în permanență de serviciu, „asigurându-se probabil că nu locatarii vilei nu sunt otrăviți”.

"Există și o canisa chiar în Novo-Ogaryovo. Surse ale Ceka-ODPU spun că are un scop dublu. Pe lângă câinii de serviciu, există și câini făcuți cadou lui Putin, în special, de șefii altor state,", se arată în mesaj.

Reamintim că bombardierul rusesc cu rachete strategice supersonice TU-160M, pe care Putin a zburat cu câteva săptămâni înainte, a luat foc în Federația Rusă .

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite