Şase militari au murit într-un incendiu, în apropiere de frontiera cu Ucraina. „O încălcare gravă a regulilor”

0
Publicat:

Şase militari ruşi au murit într-un incendiu într-un buncăr din regiunea Kursk, frontalieră cu Ucraina, a anunţat Ministerul Apărării rus, citat de agenţiile de presă ruse, informează luni Reuters, citată de Agerpres.

 Mai mulți soldați ruși au murit intr-un incendiu FOTO Profimedia
Mai mulți soldați ruși au murit intr-un incendiu FOTO Profimedia

Focul a izbucnit în apropierea satului Ulanok, aflat la mai puţin de 10 kilometri de frontiera nord-estică a Ucrainei cu Rusia. Ministerul Apărării rus a declarat că incendiul a fost rezultatul unei ''încălcări grave'' a normelor de siguranţă, fără a oferi alte detalii, potrivit agenţiei RIA Novosti.'

'Pe 20 februarie a existat o încălcare gravă regulilor de siguranţă de către militari din Districtul militar Vest staţionaţi în regiunea Kursk, atunci când materiale combustibile şi lichid inflamabil s-au aprins într-un buncăr. Focul a cuprins rapid buncărul şi şase militari au murit'', a explicat ministerul citat. În buncăr s-ar fi aflat şapte militari la momentul izbucnirii incendiului, dintre care numai unul a supravieţuit, au anunţat serviciile de urgenţă ruse. 

Avion de luptă cuprins de flăcări

În octombrie 2022, cel puțin 13 persoane au murit după ce un avion de luptă rusesc SU-34 s-a prăbușit peste o clădire rezidențială din orașul de vest Yeysk, în timpul unui zbor de antrenament, potrivit presei și autorităților de stat ruse, transmite CNN.

Incidentul s-a produs din cauza incendiului izbucnit la unul dintre motoare, a informat agenția de știri de stat RIA Novosti, care a citat Ministerul Apărării al Rusiei.

„Potrivit raportului piloților care s-au catapultat, cauza prăbușirii avionului a fost aprinderea unuia dintre motoare în timpul decolării. La locul prăbușirii avionului Su-34 în curtea unuia dintre cartierele rezidențiale, combustibilul avionului s-a aprins”, a declarat ministerul într-o declarație pentru RIA.

RIA a raportat 13 morți, inclusiv trei copii. Victimele au fost scoase dintre dărămături, potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență. Rapoartele anterioare din presa de stat spuneau că cel puțin 25 de persoane au fost rănite.

Yeysk este un oraș-port de pe malul Mării Azov și este separat de teritoriul Rusiei ocupate din sudul Ucrainei printr-o întindere îngustă a mării.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite