Rusia susţine că traficul de petrol al grupării Stat Islamic către Turcia continuă, dar pe altă rută VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serghei Rudskoi
Serghei Rudskoi

Rusia a afirmat vineri că organizaţia jihadistă Stat Islamic continuă să facă trafic de petrol către Turcia, folosind însă o nouă rută, prin nordul Irakului, pentru a scăpa de bombardamentele ruse, relatează AFP.

„Teroriştii încearcă să scape de bombardamentele ruse schimbându-şi logistica şi folosind noi circuite de contrabandă cu petrol”, a declarat generalul Serghei Rudskoi într-o conferinţă de presă a Statului Major. 

Potrivit lui, un nou circuit constă în trimiterea de camioane-cisternă din provincia Deir Ezzor, din estul Siriei, către Zakho şi Mosul, fief al grupării Stat Islamic în Irak, traversând frontiera dintre cele două ţări pentru a ajunge în Turcia.

„Petrolul soseşte pe teritoriul turc printr-un punct de frontieră din regiunea Zakho”, a acuzat Rudskoi, prezentând imagini prin satelit ale convoaielor şi instalaţiilor logistice situate, potrivit lui, la frontiera irakiano-turcă. 

„În momentul înregistrării imaginilor din regiunea Zakho, 11.775 de camioane-cisternă se aflau de o parte şi de alta a frontierei irakiano-turcă”, a susţinut generalul rus.

De asemenea, Statul Major rus a anunţat că aviaţia rusă a distrus săptămâna trecută 37 de ţinte având legătură cu extragerea şi prelucrarea de petrol în Siria, precum şi 17 convoaie de camioane-cisternă, numărul vehiculelor de transport distruse de la sfârşitul lui septembrie depăşind 2.000 de unităţi.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite