Rusia susține că a respins un atac cu drone în teritoriul său și în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a susținut că a neutralizat, în cursul nopţii de joi spre vineri, atacuri cu 19 drone ucrainene în patru regiuni diferite şi deasupra Mării Negre.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ministerul rus al Apărării spune că aceste atacuri au avut ca ţintă în special infrastructura energetică.

„O tentativă a regimului de la Kiev de a comite un atac terorist cu 19 drone aeriene împotriva unor obiective de pe teritoriul rus a fost împiedicată”, susține Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

„Sistemele de apărare aeriană au interceptat şi distrus drone în regiunile Kursk (2), Briansk (5), Oriol (4), Krasnodar (2) şi deasupra Mării Negre (6)”, precizează Moscova.

În regiunea Oriol, la aproximativ 300 de kilometri sud-vest de Moscova, atacul a vizat obiective de infrastructură energetică, fără a provoca victime, a scris guvernatorul regional Andrei Klicikov pe aplicaţia Telegram.

În regiunea Krasnodar (sud), un incendiu a izbucnit în timpul nopţii la rafinăria de petrol Ilski, potrivit unui comunicat al serviciilor de urgenţă locale, care însă nu au făcut o legătură între acest incident şi atacul dronelor. Această rafinărie a fost deja vizată de un atac cu dronă anul trecut.

De la începutul invaziei din Ucraina, la 24 februarie 2022, teritoriul Rusiei este vizat în mod regulat de lovituri şi atacuri cu drone atribuite Kievului.

În acest context, armata rusă a anunţat vineri că ministrul Apărării Serghei Şoigu a efectuat o inspecţie la un post de comandă al forţelor ruse implicate în așa-zisa operaţiune militară specială din Ucraina.

În cursul vizitei i s-au prezentat rapoarte asupra situaţiei de pe front de către înalţi ofiţeri ai armatei şi el le-a mulţumit soldaţilor pentru „acţiunile ofensive reuşite asupra majorităţii axelor şi cuceririi unor poziţii mai avantajoase”, potrivit unui comunicat al armatei care nu precizează data acestei deplasări, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite