Rusia susţine că a doborât o dronă ucraineană în apropierea Moscovei

0
Publicat:

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă în apropierea Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră pe două aeroporturi din capitală, notează AFP, scrie AGERPRES.

Atac drone Moscova FOTO: EPA-EFE (Arhivă)
Atac drone Moscova FOTO: EPA-EFE (Arhivă)

„Astăzi, în jurul orei 21:00, în districtul Kucino (estul Moscovei), apărarea aeriană a doborât o dronă, ale cărei resturi au căzut pe o casă”, a postat Andrei Vorobiov, guvernatorul regiunii Moscova, pe Telegram.

„Oamenii care se aflau în casă au fost evacuaţi la timp şi nimeni nu a fost rănit”, a adăugat acesta, precizând că „toate serviciile au fost mobilizate”.

Ministerul rus al Apărării a susținut anterior că apărarea aeriană a doborât un „balon mic”.

Oficialii din aviaţie au comunicat că au fost impuse restricţii de trafic pe aeroporturile Domodedovo şi Zhukovski, două dintre aeroporturile capitalei ruse, timp de puţin peste o jumătate de oră.

„Pentru a asigura siguranţa zborurilor civile, au fost impuse restricţii temporare între orele 20:46 şi 21:20”, a declarat Artem Koreniako, reprezentant al agenţiei naţionale de aviaţie Rosaviaţia, spunând că nicio aeronavă nu a fost forţată să aterizeze.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite