Rusia revendică controlul asupra satului Pobeda, în estul Ucrainei

0
Publicat:

Armata rusă a afirmat joi că şi-a impus controlul asupra satului Pobeda, în estul Ucrainei, o nouă revendicare de cucerire, la câteva zile după cea a oraşului Avdiivka, în faţa unei armate ucrainene care se confruntă cu penurii de arme, informează AFP, citată de Agerpres.

Soldați ruși. FOTO Profimedia
Soldați ruși. FOTO Profimedia

„Unităţile grupului de forţe Sud au eliberat satul Pobeda", a afirmat Ministerul Apărării rus cu privire la această localitate, situată nu departe de oraşul distrus Mariinka, după ce sectorul frontului a fost în linii mari neschimbat de luni de zile.

Potrivit Ministerului rus, forţele militare ale Rusiei şi-au îmbunătăţit poziţiile în aceeaşi zonă, lângă satele Novomihailivka şi Krasnogorivka, situate de asemenea aproape de Mariinka, oraş complet distrus de lupte şi asupra căruia Rusia şi-a impus controlul în decembrie, după aproape doi ani de lupte.

Comandantul armatei ucrainene: forţele de apărare continuă să reţină inamicul 

Armata ucraineană nu a confirmat deocamdată pierderea satului Pobeda, dând asigurări că luptă „în zonă".

„În sectorul Mariinka, forţele de apărare continuă să reţină inamicul în zonele Gheorghievka, Pobeda şi Novomihailivka", a declarat pe Telegram comandantul forţelor ucrainene în regiune, Oleksandr Tarnavski.

Site-uri apropiate de armata ucraineană au evocat miercuri pierderea satului Pobeda, însă nicio sursă oficială ucraineană nu a confirmat deocamdată informaţia.

O situaţie „extrem de dificilă"

După eşecul contraofensivei ucrainene din vară, Rusia este în ofensivă.

Armata ucraineană, în lipsă de muniţii şi de ajutor occidental, se confruntă cu o situaţie „extrem de dificilă", după cum recunoaşte preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timp ce ţara se pregăteşte să marcheze sâmbătă doi ani de la declanşarea atacului rus împotriva Ucrainei.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite