Rusia mută 90% din avioanele militare dincolo de raza de acțiune a rachetelor americane ATACMS

0
Publicat:

Rusia a transferat 90% din aeronavele sale militare în baze aflate dincolo de raza de acțiune a rachetelor ATACMS, a declarat un oficial american pentru Wall Street Journal.

Rachete ATACMS/FOTO:Arhiva
Rachete ATACMS/FOTO:Arhiva

Sistemele de rachete tactice americane (ATACMS) au o rază de acțiune de aproximativ 165-300 de kilometri. SUA au furnizat pentru prima dată ATACMS cu rază lungă de acțiune Ucrainei în martie 2024.

Rusia a răspuns la primirea ATACMS de către Ucraina prin mutarea majorității aeronavelor sale dincolo de raza de acțiune a rachetelor, a declarat oficialul anonim pentru WSJ, citând un nou raport al serviciilor secrete americane.

Cu 90% din avioane în afara razei de acțiune , lovirea în adâncul Rusiei cu ATACMS nu are sens strategic, a susținut oficialul.

SUA interzice în prezent Ucrainei să folosească arme furnizate de americani pentru a ataca ținte în adâncul teritoriului rus. Kievul a făcut lobby la Washington să ridice aceste restricții și să permită forțelor ucrainene să lovească baze aeriene și alte ținte militare dincolo de zona de graniță.

Oficialul american a mai spus WSJ că forțele ucrainene ar putea avea mai mult succes în lovirea bazelor aeriene rusești folosind propriile drone cu rază lungă de acțiune .

Ucraina a intensificat producția internă de apărare pentru a atinge ținte cheie în Rusia, fără a ține cont de restricțiile occidentale. Palianiția , o dronă rachetă recent dezvoltată, a fost concepută pentru a lovi aerodromurile rusești.

În timp ce Kievul caută modalități de a destabiliza activele militare ale Rusiei, forțele ruse au lovit Ucraina în ultimele două zile cu atacuri cu rachete și drone în masă. Rusia a lansat pe 26 august peste 200 de rachete și drone, ca parte a celui mai mare atac aerian lansat vreodată de la începutul războiului pe scară largă.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite