Rusia exclude orice negocieri publice cu Ucraina

0
Publicat:

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că nu îşi poate imagina negocieri publice cu Ucraina și a acuzat Kievul că modifică obiectivele unor eventuale tratative de pace. În plus, a cerut Washingtonului să facă presiuni asupra ucrainenilor, în favoarea diplomaţiei, transmite Reuters.

Dmitri Peskov afirmă că Rusia nu vrea negocieri publice cu Ucraina FOTO Profimedia
Dmitri Peskov afirmă că Rusia nu vrea negocieri publice cu Ucraina FOTO Profimedia

Potrivit AFP, el a adăugat că suferinţele civililor sunt o consecinţă a refuzului Ucrainei de a negocia. „Este consecinţa lipsei de voinţă a părţii ucrainene de a rezolva problema, de a începe negocieri, a refuzului său de a căuta un teren comun", a fost răspunsul său când a fost întrebat despre penele de curent care afectează milioane de ucraineni.

Într-o convorbire cu presa, Dmitri Peskov a afirmat că, dacă doresc, Statele Unite pot lua în considerare preocupările Rusiei şi pot încuraja Ucraina să revină la masa negocierilor.

Reprezentantul preşedinţiei ruse a susţinut că în cele nouă luni de când a început conflictul ucrainenii şi-au schimbat de mai multe ori poziţia faţă de negocierile cu Moscova, deci nu sunt de încredere, scrie Agerpres.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că niciun oficial rus nu ia în considerare folosirea armelor nucleare.

Kremlinul a comunicat de asemenea că este pe cale să se încheie eliminarea obstacolelor din calea exporturilor de produse agricole şi îngrăşăminte ruseşti, la câteva ore după ce Rusia a acceptat să prelungească cu 120 de zile, fără modificări, acordul privind transportul cerealelor pe Marea Neagră.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite