Rusia dezvoltă o nouă strategie privind folosirea armelor nucleare: Statele Unite, principala țintă desemnată

0
Publicat:

„Voenaia Mîsli” („Gândul militar”), un ziar al Ministerului rus al Apărării, susţine că Moscova dezvoltă un nou tip de strategie privind folosirea de arme nucleare pentru a se proteja de o posibilă agresiune a Statelor Unite.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Acest articol reprezintă ultima dintr-o serie de afirmaţii războinice ale politicienilor şi comentatorilor ruşi după invadarea Ucrainei în februarie anul trecut, sugerând că, dacă va fi necesar, Moscova ar fi pregătită să-şi desfăşoare vastul arsenal nuclear, comentează agenţia de presă Reuters, preluată de Agerpres.

Potrivit RIA Novosti, articolul ajunge la concluzia că Washingtonul este îngrijorat că ar putea pierde poziţia sa dominantă în lume şi de aceea ar fi pregătit planuri de a lovi Rusia şi de a o neutraliza.

Așadar, specialiştii ruşi „dezvoltă activ o formă promiţătoare de utilizare strategică a forţelor armate ruse, o operaţiune a forţelor de descurajare strategică”, precizează RIA Novosti.

Acest lucru, continuă agenţia de presă citată, „presupune utilizarea ofensivei şi defensivei moderne strategice, armelor nucleare şi non-nucleare, ţinând cont de ultimele tehnologii militare”.

Moscova, menţionează articolul, trebuie să fie capabilă să arate Statelor Unite că nu pot paraliza sistemul nuclear de rachete al Rusiei şi că nu vor fi capabile să se apere împotriva unei lovituri de răspuns lansate de armata rusă.

Contactat de Reuters pentru a oferi o reacție, Ministerul rus al Apărării nu a răspuns solicitării.

Preşedintele rus Vladimir Putin a suspendat săptămâna trecută participarea ţării sale la Tratat Noul START, a anunţat plasarea a noi forțe strategiceîn stare de luptă şi a ameninţat cu reluarea testelor nucleare.

Deşi Moscova susţine că va utiliza arme nucleare numai în cazul unui pericol real pentru integritatea teritorială a Rusiei, aliaţii lui Putin au sugerat cu regularitate cu apocalipsa atomică.

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat în cursul acestei săptămâni că furnizarea continuă de către Occident de arme Kievului riscă să ducă la o catastrofă globală, repetând astfel ameninţarea cu un război nuclear.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite