Rusia, despre reuniunea de la Ramstein, catalogată „o provocare”: ridică miza conflictului

0
Publicat:

Moscova a catalogat vineri drept o "provocare" şi o "escaladare periculoasă" reuniunea aliaţilor occidentali ai Kievului în Germania, axată pe noile ajutoare militare pentru Ucraina, relatează EFE, citată de Agerpres.

Dmitri Peskov. FOTO Profimedia
Dmitri Peskov. FOTO Profimedia

„Considerăm aceasta drept o instigare provocatoare deschisă din partea Occidentului, care ridică miza conflictului, ceea ce va duce inevitabil la creşterea numărului de victime şi la o escaladare periculoasă", a spus Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Trupele ruse declară că avansează în estul şi sud-estul teritoriului ucrainean, iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat că noile livrări de arme „nu vor schimba nimic în ceea ce priveşte înaintarea Rusiei în realizarea obiectivelor sale".

Nu trebuie să se exagereze importanţa noului ajutor militar în ceea ce priveşte capacitatea sa de a face diferenţa" pe câmpul de luptă, a explicat Peskov. pentru că, dimpotrivă, spune acesta, va crea şi mai multe probleme Ucrainei, din cauza întreţinerii şi a reparaţiilor de care vor avea nevoie aceste arme, 

Peste 50 de aliaţi ai Kievului reuniți în grupul de contact pentru apărarea Ucraina s-au focusat vineri pe cererea de sprijin militar suplimentar pentru Kiev, inclusiv furnizarea de tancuri germane Leopard 2.

Deşi au fost făcute promisiuni privind noi livrări de armament, Kievul nu a obţinut un răspuns definitiv cu privire la furnizarea de tancuri Leopard de către Germania.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite