Rusia anunţă că a dejucat un atac cu drone ucrainene în regiunea Belgorod: „Toate dronele ucrainene au fost interceptate“

0
Publicat:

Rusia a anunţat marţi dimineaţă că a dejucat un atac cu drone ucrainene lansat în cursul nopţii în regiunea Belgorod, la graniţa cu Ucraina, relatează AFP.

Atacul viza zona Belgorod FOTO EPA EFE
Atacul viza zona Belgorod FOTO EPA EFE

Un atac lansat de Kiev "cu ajutorul a şapte drone împotriva unor ţinte de pe teritoriul Federaţiei Ruse a fost împiedicat", a informat Ministerul Apărării rus pe reţeaua de socializare Telegram.

"Toate dronele ucrainene au fost interceptate" de apărarea antiaeriană locală, potrivit aceleiaşi surse, care nu a menţionat nici locul exact al atacului, nici eventuale pagube sau răniţi.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a vorbit marţi dimineaţă despre atacul cu o dronă al forţelor armate ucrainene împotriva oraşului rus Gubkin, conform Agerpres.

Nu au fost înregistrate victime după căderea şi detonarea dispozitivului, a explicat Gladkov, însă au fost "constatate daune" la patru locuinţe, cum ar fi ferestre sparte.

Kievul şi-a intensificat în ultimele luni atacurile asupra teritoriului rus şi se concentrează în general asupra regiunilor de la graniţă, printre care şi Belgorod.

Pe 30 decembrie, capitala regională Belgorod a fost vizată de cel mai puternic atac lansat asupra teritoriului rus de la începutul ofensivei din 24 februarie 2022.

Douăzeci şi cinci de persoane au fost atunci ucise, în jur de o sută rănite şi alte câteva sute au fost evacuate.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite