Rusia acuză că fiul unui parlamentar britanic a fost implicat în uciderea unui comandant cecen în Ucraina VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini din timpul operaţiunii FOTO Captură video
Imagini din timpul operaţiunii FOTO Captură video

Rusia l-a acuzat pe fiul unei deputate conservatoare din Marea Britanie că a fost implicat în uciderea unui comandant cecen de brigadă în Ucraina, după ce au apărut imagini cu o confruntare între luptătorul cecen Adam Bisultanov şi „un grup de mercenari din Marea Britanie şi SUA”, printre care şi Ben Grant

Garda Naţională a Rusiei, Rosgvardia, a declarat pe site-ul său că unul dintre comandanţii săi, luptătorul cecen Adam Bisultanov, a fost ucis pe 26 mai într-o ciocnire cu un „grup de mercenari din Marea Britanie şi SUA ”, printre care şi „fiul unui parlamentar britanic”, Ben Grant, arată hotnews.ro.

Grant a sosit pentru prima dată în Ucraina în martie, când a spus pentru Guardian că s-a oferit voluntar după ce a văzut imagini cu un bombardament rusesc asupra unei case în care se auzea un copil ţipând.

El a spus că a plecat fără să-i spună mamei sale, deputata Helen Grant.

La sfîrşitul lunii mai apăreau pe reţelele de socializare şi pe site-urile de ştiri imagini dramatice în care Grant, care a luptat şi în Afganistanu, poate fi auzit strigând „du-te, du-te” în timp ce el şi unitatea sunt într-o pădure şi tra cu o rachetă antitanc Matador în ceea ce se crede a fi un transportor blindat rusesc BTR-80.

Rosgvardia a spus că Bisultanov a fost ucis când vehiculul său BTR-80 a fost lovit de trei ori de luptătorii străini. O fotografie a carcasei vehiculului a fost postată online.

Într-un videoclip separat, publicat de Telegraph, Grant este văzut târând un alt voluntar britanic pentru a se adăposti după o ambuscadă rusească într-o pădure la nord de Harkiv.

„Mercenarii nu sunt combatanţi şi în cel mai bun caz pentru ei vor fi judecaţi penal”, a spus un reprezentant al Ministerului Apărării.

Într-o declaraţie separată, procurorii ruşi au declarat că au deschis o anchetă asupra lui Grant şi a activităţilor sale în Ucraina.

Se crede că cel puţin trei luptători britanici se află în custodia Rusiei după ce au fost capturaţi în Ucraina în aprilie.

Săptămâna trecută, Viktor Gavrilov, un oficial de la Biroului procurorului general al Republicii autoproclamate Populare Doneţk (DNR), a declarat că doi britanici capturaţi pe care i-a identificat drept Shaun Pinner şi Andrew Hill ar putea fi pedepsiţi cu moartea.

     

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite