Rusia a promulgat o lege care interzice adopţiile pentru cuplurile homosexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat o lege prin care interzice adoptarea copiilor de către cuplurile de acelaşi sex, ca parte a unui program conservator pe care îl aplică încă de când şi-a început cel de-al treilea mandat prezidenţial, notează Reuters

În cursul acestei săptămâni, Putin a semnat o altă lege prin care interzice „propaganda homosexuală“, lucru care a alimentat abuzurile şi infracţiunile împotriva homosexualilor, susţin grupuri de apărare a drepturilor omului.

Putin a declarat Biserica Ortodoxă Rusă ca autoritate morală supremă şi şi-a asigurat suportul ei politic. Ultima lege vrea să asigure protejarea copiilor faţă de „un comportament sexual ne-tradiţional“ şi să-i scape de „stresul de care suferă cei crescuţi de părinţi de acelaşi sex, după cum susţin cercetările psihologilor“, scrie un comunicat de pe site-ul Kremlinului.

Preşedintele rus neagă faptul că în lege este vorba de discriminare faţă de homosexuali, spune Reuters.

„Cred că asta va conduce la o corupţie mai mare în cadrul procesului de adopţie, dar mulţi străini, inclusiv homosexuali, încă vor putea adopta copii ruşi“, declară activistul pentru drepturile homosexualilor Nikolai Alexeyev. Adopţiile străine sunt conduse în Rusia de agenţii care funcţionează ca interlocutori între instituţiile de stat şi familiile care doresc să adopte. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite