Oligarhul rus Aleksandr Lebedev, condamnat la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleksandr Lebedev deţine publicaţia „Novaia Gazeta“
Aleksandr Lebedev deţine publicaţia „Novaia Gazeta“

Miliardarul rus Aleksandr Lebedev a fost condamnat marţi la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii după ce l-a agresat pe un alt oligarh într-o emisiune televizată, anunţă agenţiile de presă ruse, citate de AFP.

Proprietar al unor instituţii media în Rusia şi Marea Britanie, omul de afaceri a fost găsit vinovat că i-a dat un pumn, în septembrie 2011, lui Serghei Polonski, un magnat excentric din domeniul imobiliar.

Magnatul media în vârstă de 53 de ani a fost găsit vinovat de lovirea, în septembrie 2011, a rivalului său Serghei Polonski, un dezvoltator imobiliar faimos în Rusia pentru excentricităţile sale şi apariţiile în media. Lebedev a susţinut că a dat în Polonski - care a plonjat de pe podiumul studioului în urma loviturii încasate - ca „măsură de apărere“, pentru că se simţea ameninţat.

Procurorii au renunţat la acuzaţia de huliganism, care l-ar fi putut trimite la închisoare pentru o perioadă de până la cinci ani. Totuşi, Lebedev a susţinut că procesul împotriva sa a fost motivat politic.

„Mi-e ruşine de acest verdict“, a declarat avocatul său Henri Reznik, după decizia anunţată de tribunalul din Moscova.

Lebedev este unul dintre puţinii oligarhi care au luat poziţie împotriva Kremlinului după trimiterea după gratii a magnatului petrolier Mihail Hodorkovski, arestat în 2003, după ce a ieşit din graţiile preşedintelui Vladimir Putin.

Cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari din afaceri în sfera bancară, Lebedev este coproprietar al ziarului „Novaia Gazeta“, critic la adresa lui Putin, dar finanţează de asemenea cotidianele britanice „The Independent“şi „London Evening Standard“.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite