Rusia a pierdut o suprafață mai mare decât Danemarca de la punctul culminant al invadării Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forțele ruse au pierdut o suprafață mai mare decât Danemarca de la punctul culminant al invaziei lor în Ucraina, la jumătatea lunii martie, a evaluat Institutul pentru Studiul Războiului. Cu toate acestea, Rusia a câștigat o suprafață de mărimea Andorrei (un procent din ceea ce au pierdut) în ultimele 39 de zile.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

De când forțele rusești au reluat operațiunile ofensive pe 16 iulie, forțele ruse au câștigat aproximativ 450,84 km2 de teritoriu nou, o suprafață aproximativ cât cea a Andorrei, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).  

Forțele rusești au pierdut aproximativ 45.000 km2 de teritoriu de la 21 martie (data estimată a celei mai profunde avansări a forțelor rusești în Ucraina), o suprafață mai mare decât Danemarca.

Așa cum ISW a evaluat anterior, forțele ruse nu reușesc să transpună câștigurile tactice limitate în succese operaționale mai ample, iar operațiunile lor ofensive din estul Ucrainei sunt la apogeu. 

De asemenea, militarii ruși au efectuat atacuri terestre limitate la sud-vest și sud-est de Izium, la nord-est și sud de Bahmut, la vest și sud-vest de orașul Donețk și în nord-vestul regiunii Herson.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat pe 24 august că forțele ruse încetinesc ritmul general al operațiunilor lor ofensive în Ucraina, reafirmând în același timp că obiectivele Rusiei în acest război nu s-au schimbat. 

Declarația lui Șoigu poate reprezenta, de asemenea, o încercare a Ministerului rus al Apărării de a stabili condițiile de informare pentru a explica și scuza câștigurile neglijabile pe care forțele rusești le-au obținut în Ucraina în ultimele șase săptămâni.

Șoigu a reiterat, de asemenea, că operațiunile din Ucraina decurg conform planului și că forțele rusești își vor îndeplini toate obiectivele, susținând evaluarea ISW conform căreia obiectivele strategice maximaliste ale războiului rusesc în Ucraina nu s-au schimbat.

Ministerul rus al Apărării a emis anterior declarații similare pentru a explica ritmul operațiunilor din Ucraina.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite