Un rus a împușcat comandantul dintr-un birou de înrolare din Siberia: ce a spus înainte de atac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un comisar militar a fost împușcat de un rus într-un birou de înrolare în armată, din Ust-Ilimsk, Siberia. Potrivit primarului districtului, atacatorul a fost reținut, scrie agenția de presă rusă TASS.

Atac într-un birou de recrutare din Siberia / Foto Captură Video / Twitter
Atac într-un birou de recrutare din Siberia / Foto Captură Video / Twitter

Pe rețelele sociale a fost distribuit un videoclip cu atacul rusului. În imagini se vede cum un bărbat intră în birou și îl împușcă pe comandantul militar într-un centru de recrutare,  relatează jurnalistul Andrew Roth, corespondentul The Guardian în Moscova.

Publicația scrie că rusul l-ar fi împușcat pe comandant după ce i-a spus că refuză să lupte în războiul din Ucraina.

Atacatorul, îmbrăcat în costum de camuflaj, l-a împușcat pe comandant de la mică distanță, în timp ce alți potențiali recruți alergau spre ieșire.

„Nimeni nu pleacă nicăieri", ar fi spus atacatorul cu câteva momente înainte de a deschide focul, a declarat un martor pentru publicația Baikal People, scrie Hotnews.

Un alt video postat pe rețelele sociale îl arată pe comandant cum este transportat la spital. Igor Kobzev, guvernatorul regiunii Irkutsk, a declarat că rănitul se află la terapie intensivă, într-o stare extrem de gravă.

Potrivit agenției ruse de presă TASS, bărbatul înarmat a fost reținut și „va fi pedepsit în mod absolut", așa cum declară guvernatorul regiunii Irkutsk, Igor Kobzev.

Atacatorul s-a identificat în fața ofițerilor de poliție ca fiind Ruslan Zinin, în vârstă de 25 de ani. Potrivit acestuia, închisoarea este o pedeapsă mai bună decât participarea la războiul din Ucraina.

Ministrul rus al Apărării a început mobilizarea a 300.000 de rezerviști care urmează să fie trimiși pe front. Vladimir Putin poate chema toate trupele pe care le dorește, dar Rusia nu are cum să le ofere acestor noi trupe antrenamentul și armele de care au nevoie pentru a lupta în Ucraina prea curând, relatează CNN.

Pe internet au apărut imagini cu dezastrul armatei lui Putin în Uraina. Mulți dintre noii recruți ruși primesc arme foarte vechi, unele datând chiar din perioada imediat după cel De-al Doilea Război Mondial.

O înregistrare devenită virală arată puști automate Kalașnikov ruginite care ar fi ajuns în posesia soldaților ruși care urmează să fie trimiși în Ucraina.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite