Recruții ruși își cumpără propriile echipamente, chiar dacă Rusia a achiziționat 300.000 de seturi de veste antiglonț

0
Publicat:

Ministerul Apărării din Marea Britanie a afirmat, joi, că mulți recruți ruși sunt nevoiți să-și cumpere singuri echipamentul, în ciuda faptului că în urmă cu doi ani Rusia a furnizat armatei sale 300.000 de seturi de armură Ratnik, relatează The Jerusalem Post.

Un bărbat s-a plâns de „condițiile inumane” din unitățile militare rusești.
Recruții sunt nevoiți să-și cumpere singuri echipamentele. Foto: Captură video Twitter

Serviciile britanice de informații susțin în evaluarea zilnică că principala cauză a „performanței slabe” a Rusiei în Ucraina este „corupția endemică și logistica slabă”. 

 Rezerviștii ruși trebuie să își achiziționeze singuri vestele antiglonț, în special vestele moderne 6B45, care s-au vândut pe site-urile rusești cu 40.000 de ruble (circa 640 de dolari). 

Surse ucrainene, britanice și ruse au raportat condiții dificile pentru forțele ruse încă de la începutul războiului.   

În luna martie a acestui an, Direcția de Informații ucraineană a raportat că Rusia încerca să restaureze echipamente militare foarte vechi pentru a înlocui pierderile suferite în luptă.

În luna septembrie, pe Twitter au fost publicate imagini video neverificate în care un ofițer le spunea soldaților mobilizați să-și cumpere singuri echipamente.  

De asemenea, recruții s-au plâns de condițiile precare de trai cu care s-au confruntat din momentul încorporării. 

Într-un videoclip publicat online, un bărbat denunță „condițiile inumane” din unitățile militare rusești și faptul că recruții sunt nevoiți să se aprovizioneze singuri cu mâncare. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite