Masacrul din Rusia. De ce ar fi ajuns cei doi recruți să ucidă 11 persoane

0
Publicat:

Recruții care au împușcat mortal 11 persoane și au rănit alte 15 într-un poligon de tragere din regiunea rusă Belgorod ar fi comis atacul după o ceartă pe teme religioase, scrie Reuters.

Recruții ruși au împușcat mortal 11 oameni pe poligonul de tragere din Belgorod Foto Profimedia
Recruții ruși au împușcat mortal 11 oameni pe poligonul de tragere din Belgorod Foto Profimedia

Oleksiy Arestovych, un consilier al președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskyy, a declarat într-un interviu că atacatorii provin din națiunea din Asia Centrală Tadjikistan și au deschis focul asupra celorlalți după o dispută cu privire la religie, scrie Reuters.

Tadjikistanul este o țară predominant musulmană, în timp ce aproximativ jumătate dintre ruși aparțin diferitelor ramuri ale creștinismului. Ministerul rus a declarat că atacatorii provin dintr-o națiune din Comunitatea Statelor Independente, care include nouă foste republici sovietice, inclusiv Tadjikistanul.

Reuters nu a putut să confirme imediat comentariile lui Arestovych, un comentator proeminent al războiului, sau să verifice în mod independent numărul victimelor și alte detalii ale incidentului.

Site-ul de știri rus independent SOTA Vision a declarat că atacul a avut loc în micul oraș Zoloti, lângă granița cu Ucraina și la aproximativ 105 km (65 mile) sud-est de Belgorod.

Moscova spune că a fost un atac terorist

„La 15 octombrie, pe un teren de antrenament din districtul militar Vest, în regiunea Belgorod, doi cetăţeni originari dintr-o ţară a CSI au comis un atentat", a indicat ministerul, referindu-se la Comunitatea Statelor Independente, o alianţă a mai multor fostei republici sovietice.

"În cursul desfăşurării unui antrenament de tir cu persoane care s-au oferit voluntari pentru a participa la operaţiunea militară specială (în Ucraina), teroriştii au deschis focul cu arme automate asupra membrilor unităţii", a continuat ministerul.

"În schimbul de focuri, 11 persoane au fost rănite mortal. Alte 15 au suferit răni de diferite grade de severitate şi au fost transportate în unităţi medicale unde primesc îngrijirile necesare", a adăugat sursa.

Potrivit ministerului, "cei doi terorişti au fost împuşcaţi după atacul armat".

La 21 septembrie, preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat o mobilizare militară "parţială" în Rusia pentru a trimite trupe să lupte în Ucraina, după eşecurile armatei ruse pe front.

La începutul lui octombrie, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigou, a afirmat că peste 200.000 de persoane au fost mobilizate în Rusia după acest anunţ.

Atacuri repetate

Zelenskă a declarat sâmbătă că, în ciuda atacurilor repetate ale Rusiei, trupele ucrainene încă țin orașul strategic din estul Bahmut, în timp ce situația în regiunea extinsă Donbas rămâne foarte dificilă.

Forțele ruse au încercat în mod repetat să cuprindă Bahmut, care se află pe un drum principal care duce la orașele Sloviansk și Kramatorsk. Ambele sunt situate în regiunea Donețk.

În cele 24 de ore până duminică dimineața, forțele ruse au atacat peste 30 de orașe și sate din Ucraina, lansând cinci rachete și 23 de atacuri aeriene și până la 60 de atacuri cu rachete, a anunțat duminică Statul Major al Forțelor Armate ucrainene.

Ca răspuns, Forțele Aeriene Ucrainene au lansat 32 de atacuri aeriene, lovind 24 de ținte rusești.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite