Reacția Kremlinului după ce Kadîrov a cerut utilizarea armelor nucleare în Ucraina

0
0

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a afirmat, luni, că motivele pentru utilizarea armelor nucleare tactice de randament redus sunt precizate în doctrina de apărare a Rusiei și „nu pot exista alte considerente”, relatează Ria Novosti

Ramzan Kadîrov a cerut utilizarea armelor nucleare
Vladimir Putin și Ramzan Kadîrov FOTO AFP

Peskov a făcut afirmația ca răspuns la cererea formulată de liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, care i-a solicitat președintelui rus Vladimir Putin să utilizeze o armă nucleară în Ucraina, conform TASS.

Chiar și în momentele dificile, emoțiile ar trebui excluse din orice evaluări”, a afirmat Peskov, citat de TASS, cu privire la cererea lui Kadîrov. 

Folosim arme nucleare în baza a ceea ce este afirmat în doctrina relevantă, nu pot exista alte considerente aici”, a ținut să precizeze purtătorul de cuvânt al Kremlinului. 

Într-un mesaj publicat, sâmbătă, pe Telegram, Kadîrov și-a revărsat furia în urma înfrângerii suferite de forțele ruse în orașul-cheie Lîman, situat în regiunea Donețk. În urma acestei înfrângeri, liderul cecen a propus recurgerea la arme nucleare tactice.   

După părerea mea, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marțiale în zonele de frontieră și utilizarea de arme nucleare tactice”, a scris Kadîrov.   

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite