Ramzan Kadîrov amenință că cecenii vor ataca Suedia și Danemarca după ce vor „termina cu Ucraina”

0
Publicat:

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, ale cărui trupe au luptat în Ucraina în sprijinul armatei ruse încă de la începutul invaziei, a sugerat că forțele sale vor ataca Danemarca, Suedia și alte țări în care au fost arse copii ale Coranului în ultimele săptămâni, potrivit Express.co.uk.

Vladimir Putin și Ramzan Kadîrov. FOTO Profimedia
Vladimir Putin și Ramzan Kadîrov. FOTO Profimedia

Kadîrov, care conduce Republica Cecenă din 2007, a apărut luna aceasta într-o înregistrare video în care s-a declarat încrezător în privința cursului războiului din Ucraina.

„Sunt convins sută la sută că vom câștiga", a declarat liderul cecen, loial Kremlinului.

„Vom trece la acele țări care insultă Coranul Sfânt"

Kadîrov a sugerat apoi că există planuri pentru ca trupele sale să fie trimise mai la nord, pe continentul european.

„Vom termina în Ucraina și vom trece la acele țări care insultă Coranul Sfânt", a mai spus Liderul cecen, potrivit Express.co.uk

Deși Ramzan Kadîrov nu a menționat nicio țară anume în videoclipul său, Germania, Danemarca și Suedia se numără printre țările în care au avut loc cele mai multe cazuri în care copii ale Coranului au fost arse în public, ca formă de protest.

Un grup umbrelă turco-musulman numit DITIB a declarat în iunie că un Coran a fost ars și aruncat dintr-un vehicul în mișcare, în fața unei moschei din orașul Maulbronn, din sudul Germaniei.

Printre cele mai mediatizate astfel de incidente se numără cel de la sfârșitul lunii iunie, când un refugiat irakian în vârstă de 37 de ani a smuls și a dat foc unor pagini din Coran în timp ce se afla în fața moscheii din Stockholm.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite