Doi protestatari au dat foc unui exemplar al Coranului în fața ambasadei Irakului din Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi protestatari au dat foc luni unui exemplar al Coranului în fața ambasadei irakiene din capitala Danemarcei, Copenhaga. Cei doi făceau parte dintr-un grup numit „Patrioții danezi”, care a organizat o demonstrație asemănătoare în urmă cu o săptămână și a transmis în direct evenimentele pe rețeaua de socializare Facebook.

Doi protestatari au dat foc unui exemplar al Coranului FOTO Profimedia
Doi protestatari au dat foc unui exemplar al Coranului FOTO Profimedia

În plus, cel care a inițiat demonstrația a călcat în picioare Coranul și a incendiat Cartea Sfântă într-un recipient din staniol, lângă care era și drapelul Irakului, conform Reuters. 

Manifestațiile au făcut prăpăd în cele două țări din Orientul Mijlociu, Iran și Irak, după ce Danemarca și Suedia au încuviințat incendierea Cărții Sfinte, în conformitate cu normele care protejează libertatea de exprimare.  

De asemenea, la Bagdad a avut loc sâmbătă un protest la care au participat câteva mii de irakieni. Irakienii au manifestat față de arderea Coranului pe teritoriul celor două state nordice, iar de orchestrarea protestului s-au ocupat chiar partidele irakiene de guvernământ și grupurile armate irakiene, multe dintre acestea fiind apropiate de Iran. 

Acest lucru are loc după ce sute de irakieni au luat cu asalt ambasada Suediei la Bagdad și au incendiat clădirea în urmă cu doar patru zile, în semn de protest față de o altă incendiere planificată a Coranului în Suedia.  

Mai mult decât atât, Irakul l-a izgonit pe ambasadorul Suediei la Bagdad. 

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a afirmat sâmbătă că cei care pângăresc Cartea Sfântă ar trebui să se confrunte cu „cea mai severă pedeapsă". 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite