Zelenski: „Nu contează ce ne spune nouă vreun grup de negociatori. Toţi aceşti oameni sunt nişte nimeni, din păcate. Putin ia deciziile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Volodimir Zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că nicio declaraţie din partea vreunui oficial rus din cadrul negocierilor nu contează şi că „toţi aceşti oameni sunt nişte nimeni” pentru că singurul care ia decizii este dictatorul rus, Vladimir Putin, scrie Reuters.

„Nu contează ce spune ministrul lor de externe. Nu contează ce ne spune nouă vreun grup de negociatori. Toţi aceşti oameni sunt nişte nimeni, din păcate”, a spus preşedintele ucrainean într-un interviu dat unei televiziuni olandeze, vineri.

De asemenea, consilierul principal al preşedintelui ucrainean şi şeful delegaţiei ucrainene în negocierile cu ruşii, Mihailo Podoliak, a declarat, sâmbătă, că nu există nicio garanţie că vreun acord cu Rusia va fi respectat, adăugând că singura modalitate de a opri invazia ruşilor este prin forţă.

„Orice acord cu Rusia nu valorează nici măcar un cent rupt. E posibil să negociezi cu o ţară care minte cu cinism şi propagandistic? Rusia a dovedit că este o ţară barbară care ameninţă securitatea lumii. Un barbar nu poate fi oprit decât folosind forţa”, a spus oficialul ucrainean, potrivit sursei citate. 

Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de blocarea negocierilor de pace, ultima rundă având loc în 29 martie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite