Putin sporește prezența militară în Belarus. Trimite 9000 de soldați, 170 de tancuri și 200 de blindate

0
0

În același timp, Belarusul scoate tehnica militară din depozite, iar Belarus și Federația Rusă organizează exerciții militare în comun.

Soldați ruși FOTO: Profimedia
Soldați ruși FOTO: Profimedia

Prezența militară a Federației Ruse în Belarus se va intensifica în viitorul apropiat, ca urmare a colaborării în cadrul Uniunii Statale Rusia-Belarus.

Astfel, Moscova a anunțat creșterea numărului de soldați care vor fi dislocați în Belarus, pentru a organiza exercițiile de „sincronizare”.

Numărul total al militarilor ruși care vor fi dislocați în Belarus va fi de circa 9000. De asemenea, Putin a ordonat dislocarea a 170 de tancuri, 200 de blindate și circa 100 de unități de artilerie cu un calibru mai mare de 100 de milimetri. 

„În cadrul desfășurării acțiunilor comune de coordonare a grupării de trupe regionale ale Rusiei și Belarusului, unitățile cele de-a 11 brigăzi mecanizate au început scoaterea tehnicii militare de la depozitarea îndelungată”, transmite Ministerul Apărării din Belarus. 

Lukașenko a anunțat scoaterea de la păstrare, din depozitele Ministerului Apărării, a tehnicii militare. 

Din februarie, anul trecut, când s-a produs invazia rusă în Ucraina, forţele armate belaruse au efectuat mai multe exerciţii pe cont propriu, precum şi alături de ruşi.

  Ucraina a avertizat în mod repetat că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea încerca să folosească teritoriul belarus pentru a lansa o nouă invazie terestră a Ucrainei din nord, un pas ce ar deschide un nou front major în război.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri