Putin se plânge de performanţa sportivilor ruşi de la Jocurile Olimpice din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin
Vladimir Putin

Preşedintele Rusiei,Vladimir Putin, a catalogat performanţa sportivilor ruşi din cadrul Jocurilor Olimpice din Londra ca fiind "sub aşteptări", potrivit agenţiei Interfax.

"Sportivii ruşi pot câştiga aur în 20 din cele 37 discipline olimpice", a declarat el, socotind de fapt concursurile, unele sporturi având turnee separate la masculin şi feminin, în cadrul unei reuniuni ministeriale consacrate sportului.

"Aceste aşteptări mari nu au fost confirmate la Londra", a adăugat Putin.

Rusia a ocupat locul 4 pe naţiuni, cu 24 de medalii de aur, cea mai mare parte la atletism şi lupte, ceea ce preşedintele rus catalogase iniţial drept "succes indiscutabil".

Acum, presiunea creşte, în perspectiva Jocurilor Olimpice de iarnã din 2014, de la Soci, în Rusia, din care s-a fãcut o afacere de prestigiu, dupã rezultatele dezamãgitoare de la Vancouver, în 2010.

"Noi vrem ca Rusia sã obţinã victorii importante, strãlucitoare", a declarat preşedintele rus care deţine centura neagrã în judo, adept al unei şedinţe zilnice de înot şi care joacã, dupã ce a pus acum 2 ani prima oarã mâna pe crosã, hochei pe gheaţã cu oficiali guvernamentali.

"Avem nevoie sã susţinem spiritul poporului nostru şi sentimentele sale patriotice, pentru a creşte prestigiul ţãrii în strãinãtate şi a promova valorile unui mod de viaţã activ şi sãnãtos", a adãugat el.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite