Putin s-a deplasat în Kaliningrad imediat după lansarea celui mai mare exercițiu militar NATO de la sfârșitul Războiului Rece

0
Publicat:

Vladimir Putin s-a deplasat joi în Kaliningrad, exclava rusă de la Marea Baltică situată între Polonia şi Lituania, la puţin timp după lansarea celui mai amplu exerciţiu militar NATO după încheierea Războiului Rece.

Vladimir Putin FOTO EPA-EFE
Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat că această vizită ar urmări să transmită un „mesaj” către NATO.

Potrivit acestuia, Putin vizitează Kaliningradul cu ocazia Zilei Studentului şi intenționează să se întâlnească cu studenţi ai Universităţii de Stat Immanuel Kant.

Peskov a precizat că nu a fost cerută nicio autorizaţie de survol din partea Lituaniei, care şi-a închis spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti după lansarea invaziei ruse în Ucraina. El a refuzat totodată să ofere detalii despre ruta urmată de avionul lui Putin.

Ultima dată când Putin s-a deplasat în exclava Kaliningrad, unde se află flota rusă de la Marea Baltică, a fost în septembrie 2022, notează agenția de presă EFE, preluată de Agerpres.

NATO a lansat săptămâna aceasta exerciţiile militare „Steadfast Defender 2024”, cele mai ample de la sfârşitul Războiului Rece şi la care participă până în luna mai circa 90.000 de militari. „Steadfast Defender 2024” se desfăşoară în principal pe flancul estic al Alianţei

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite