Putin, într-o nouă campanie de imagine: Preşedintele rus s-a fotografiat în taigaua siberiană pentru a sugera că este stăpân pe situaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin împreună cu Serghei Soigu în Siberia FOTO EPA-EFE
Vladimir Putin împreună cu Serghei Soigu în Siberia FOTO EPA-EFE

Presa afiliată Kremlinului a difuzat duminică imagini în care sugerează că preşedintele rus Vladimir Putin se simte relaxat, fără probleme interne şi externe în măsură să-i pună regimul în pericol.

Potrivit Kremlinului, Vladimir Putin a petrecut un weekend în taigaua siberiană, conducând un vehicul de teren şi plimbându-se prin zăpadă însoţit de ministrul Apărării Serghei Şoigu.

Îmbrăcaţi cu cojoace, preşedintele rus, în vârstă de 68 de ani, şi ministrul Apărării Serghei Şoigu, 65 de ani, pot fi văzuţi în mijlocul unei păduri înzăpezite, traversând un pod de frânghie şi observând animalele sălbatice prin binoclu. 

„Preşedintele a mers pe jos împreună cu ministrul Apărării Serghei Şoigu” în Siberia, a comentat Kremlinul în comunicat, publicând zeci de fotografii din această plimbare, fără a preciza locul.

În mai multe imagini, preşedintele şi ministrul apar cu ghete din fetru, tradiţional ruseşti, pregătiţi să mânânce la o masă din lemn în aer liber. 

Ei au făcut şi o plimbare cu o maşină de teren, Putin fiind şoferul.

Vladimir Putin in Siberia FOTO EPA-EFE

FOTO EPA-EFE 

Preşedintele rus îşi cultivă de ani o imagine de bărbat puternic, afişându-se regulat în formă fizică excelentă de fiecare dată când are probleme.

El a apărut deja în ultimii ani în taigaua siberiană pescuind, conducând o barcă şi bronzându-se la bustul gol. A fost văzut şi plonjând în Lacul Baikal, pilotând o maşină de Formula 1 sau într-un bombardier.

Vladimir Putin in Siberia FOTO EPA-EFE

FOTO EPA-EFE

Aceste imagini au fost publicate în contextul unei situaţii sanitare grave şi a unei situaţii politice interne complicate în Rusia, unde regimul Putin a arestat peste 10.000 de opozanţi şi a reprimat violent manifestaţiile declanşate odată cu întoarcerea în ţară a activistului anticorupţie Aleksei Navalnîi.

În plus, imaginile reprezintă cel mai probabil o campanie de propagandă menită să combată declaraţiile preşedintelui american Joe Biden, care a spus despre Putin că este un „criminal”. Moscova a respins această descriere a preşedintelui rus şi l-a rechemat pe ambasadorul său de la Washington.

Nu în ultimul rând, preşedintele rus a fost subiectul unor zvonuri precum că ar suferi de o boala degenerativă.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite