Prigojin susține că a trimis un baros pătat de sânge fals către Parlamentul European VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat miercuri că a trimis un baros pentru a fi livrat Parlamentului European, ca o amintire întunecată a uciderii cumplite a unui luptător, relatează The Moscow Times.

Gestul amenințător al Prigojin a venit în momentul în care Parlamentul European se pregătea să condamne Wagner într-o rezoluție fără caracter obligatoriu, după ce a catalogat Rusia drept „stat sponsor al terorismului”.

Firma Concord a lui Prigojin a declarat că acesta a discutat despre votul Parlamentului UE cu comandanții Wagner și a decis să răspundă cu ceea ce a descris ca fiind un „caz de informare”.

prigojin baros insangerat parlamentul european jpg

Miercuri, a apărut un videoclip în care se vede cum un asociat al lui Prigojin deschide cutia unei viori iar în ea se afla un baros cu inscripția „PMC Wagner” la capăt și pete de sânge fals pe mâner.

Proiectul pentru drepturile deținuților Gulagu.net a identificat persoana care a fost filmată în timp ce deschidea cutia viorii ca fiind avocatul grupului Wagner din Sankt-Petersburg, Igor Ieliseiev.

Arma este o aluzie la un alt videoclip apărut luna aceasta, în care un așa-zis dezertor Wagner a fost lovit până la moarte cu un baros după ce a fost prins.

Prigojin a lăudat inițial aparenta ucidere a luptătorului, dar ulterior a negat implicarea Wagner, în schimb a dat vina pe serviciile secrete americane, fără a furniza dovezi.

Barosul a fost dat unui grup de bloggeri militari pro-război pe care presa rusă l-a legat anterior de așa-numita „fermă de troli” a lui Prigojin.

Informarea care urma să fie trimisă Parlamentului European a fost predată unui reprezentant al Cyber ​​​​Front Z (Frontului Cibernetic Z)”, a sus Concord într-o scurtă declarație pe rețelele de socializare.

Frontul Cibernetic Z a apărut pe aplicația de mesagerie Telegram în primele zile ale invaziei ruse în Ucraina, cu o campanie de recrutare de specialiști IT și designeri, precum și de „comentatori pe rețelele de socializare” și „spammeri”. În prezent, se mândrește cu peste 100.000 de abonați pe canalul său pro-război.

Parlamentul UE va vota joi o rezoluție care condamnă „crimele odioase” comise de Wagner și îndeamnă Rusia să își retragă mercenarii din estul Ucrainei și din Crimeea anexată.

Site-ul Parlamentului European (PE) a fost miercuri ţinta unui atac cibernetic, produs la scurt timp după adoptarea unei rezoluţii ce califică Rusia drept „stat care sponsorizează al terorismul”.  

Comisarul rus pentru drepturile omului a declarat că autoritățile de investigație verifică autenticitatea videoclipului în care dezertorul Wagner - care era prizonier înainte de a fi recrutat - este ucis.

Prigojin a fost filmat recrutând personal prizonieri în toată Rusia pentru a se alătura rândurilor lui Wagner pentru a lupta în Ucraina în această vară.

În septembrie el a recunoscut că în 2014, a fondat Wagner, după ce ani de zile a negat conexiunile cu organizația de mercenari din umbră ai cărei luptători au fost văzuți în zonele de conflict din întreaga lume.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite