Prigojin ironizează bilanțurile Moscovei: „Am distrus deja întreaga planetă de cinci ori la rând”

0
Publicat:

Şeful grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, a calificat marţi drept "elucubraţii" bilanţurile privind pierderile ucrainene revendicate de Moscova, care a afirmat că a respins două ofensive majore în două zile, informează AFP.

Evgheni Prigojin FOTO: Profimedia
Evgheni Prigojin FOTO: Profimedia

"Nu sunt decât nişte elucubraţii", a declarat Prigojin într-un mesaj pe Telegram.

Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a afirmat că a respins două ofensive ucrainene de mare anvergură, duminică şi luni, în sudul Donbasului, şi că a ucis "peste 1.500 de militari ucraineni" şi a distrus "28 de tancuri".

La rândul său, guvernul ucrainean a revendicat cuceriri teritoriale lângă oraşul distrus de lupte Bahmut, în estul Ucrainei, însă a relativizat amploarea acţiunilor sale ofensive şi nu a furnizat niciun bilanţ, relatează Agerpres.

Uciderea a 1.500 de soldaţi într-o zi este "un adevărat masacru", a ironizat şeful grupului Wagner, luându-l pese picior pe purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov. "De fapt, de ce să nu adunăm toate cifrele avansate de Konaşenkov? Cred că am distrus deja întreaga planetă Terra de cinci ori la rând", a ironizat Prigojin.

Evgheni Prigojin este un obişnuit al declaraţiilor sarcastice împotriva Statului Major rus, pe care îl acuză în special că nu furnizează destule muniţii oamenilor săi din Wagner, care au fost în prima linie în luptele din jurul Bahmut.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite