Zelenski: Distrugerea barajului Kahovka, dovada că forţele ruse trebuie alungate din Ucraina

0
Publicat:

Distrugerea de către Rusia a hidrocentralei de la Kahovka confirmă faptul că forţele Moscovei „trebuie să fie alungate” din întreaga Ucraină, a afirmat marţi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Reuters.

Zelenski - FOTO: Facebook
Zelenski - FOTO: Facebook

Terorişti ruşi. Distrugerea barajului hidrocentralei de la Kahovka doar confirmă pentru întreaga lume că ei trebuie să fie alungaţi din fiecare colţ al teritoriului ucrainean”, a scris Zelenski pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Nici măcar un singur metru nu trebuie să fie lăsat în mâinile lor, pentru că ei folosesc fiecare metru pentru teroare”, a adăugat şeful statului ucrainean.

În 24 februarie 2022, Rusia a declanşat o agresiune nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei, susţinând că efectuează o „operaţiune militară specială de denazificare” în ţara vecină şi de protejare a comunităţii rusofone, transmite Agerpres.

În prezent, armata ucraineană efectuează mai multe „acţiuni ofensive” în zona oraşului Bahmut, care este ocupat de trupele ruse, după cum a anunţat luni pe canalul său de Telegram ministrul adjunct al apărării ucrainean Hanna Malyar.

Malyar a spus că forţele armate ucrainene au preluat câteva puncte strategice extrem de importante, iar forţele ruse se află în defensivă în zona Bahmut. Potrivit reprezentantei Kievului, lupte au loc şi în sudul Ucrainei.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite