Prigojin inițiază un demers judiciar împotriva conducerii militare de la Moscova: Acuzația formulată de șeful Wagner

0
Publicat:

Șeful companiei militare private Wagner, Evgheni Prigojin, a anunţat miercuri că le-a solicitat procurorilor să investigheze dacă ofiţerii de rang înalt ai armatei ruse au comis crime în timpul sau înaintea războiului din Ucraina.

Evgheni Prigojin FOTO Arhivă
Evgheni Prigojin FOTO Arhivă

„Am trimis astăzi scrisori Comitetului de Investigaţie şi Oficiului Procurorului Federaţiei Ruse, cu cererea de a verifica asupra comiterii de crime în timpul pregătirii şi desfăşurării Operaţiunii Militare Speciale (așa cum numește Kremlinul războiul din Ucraina, n. red.) de către un grup de responsabili cu rang înalt ai Ministerului Apărării”, a anunţat Prigojin.

„Scrisorile nu vor fi publicate, întrucât autorităţile de investigaţie se vor ocupa de caz”, a adăugat oligarhul rus.

Aceasta este cea mai dură provocare publică pe care Prigojin o lansează împotriva principalilor colaboratori militari ai lui Vladimir Putin, respectiv ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu şi şeful Statului Major Valeri Gherasimov, pe care șeful Wagner i-a acuzat anterior că sunt responsabili de moartea a mii de combatanți din compania sa militară pentru că nu au furnizat acestei unităţi muniţiile necesare operaţiunilor militare din Ucraina, relatează agenția de presă Reuters, preluată de Agerpres.

Kremlinul şi Ministerul rus al Apărării au trecut cu vederea până în prezent izbucnirile verbale ale lui Prigojin, care par să facă notă discordantă cu practicile sistemului politic bine controlat în Rusia lui Putin. Ministerul rus al Apărării nu a comentat deocamdată demersul judiciar anunţat de Prigojin.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite