Putin participă la o reuniune online a G20: cum comentează Kremlinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladimir Putin va lua parte prin videoconferinţă la o reuniune a G20 găzduită miercuri de India. Participarea este una neaşteptată, transmite dpa, citată de Agerpres.

 Vladimir Putin. FOTO Profimedia
Vladimir Putin. FOTO Profimedia

Liderul de la Kremlin va prezenta „poziţia Rusiei” în contextul actual „foarte, foarte turbulent”, a anunțat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Ministerul indian de Externe a comunicat că reuniunea va aprofunda subiectele discutate la summitul G20 de la New Delhi, din septembrie.

Participarea lui Putin este neaşteptată, apreciază dpa. Agenţia de presă citată reaminteşte că dictatorul rus nu a participat la reuniunea respectivă la vârf, unde a fost reprezentat de ministrul său de Externe Serghei Lavrov.

Liderul de la Kremlin este, la 21 de luni de la începutul invaziei ruse în Ucraina, un „paria” pe scena internaționalp, după cum a spus preşedintele american Joe Biden, iar Occidentul a aplicat Rusiei mai multe serii de sancţiuni.

G20, din care fac parte 19 ţări - unele dintre cele mai avansate economic, altele în curs de dezvoltare - plus Uniunea Europeană şi Uniunea Africană, va discuta probabil şi războiul dintre Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas.

India asigură preşedinţia prin rotaţie a G20 până la sfârşitul lui noiembrie, când va începe mandatul Braziliei.

La summitul din septembrie a absentat și liderul chinez Xi Jinping, iar la videoconferinţa de miercuri va fi reprezentat de premierul Li Qiang.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite