Spital din regiunea Donețk, atacat de ruși cu drone și rachete: cel puțin doi morți

0
Publicat:

Un spital, o clădire minieră şi alte infrastructuri civile au fost avariate într-un atac cu drone şi rachete efectuat de ruși în estul Ucrainei.

Consecințe ale atacului aerian de la Selîdove FOTO Procuratura regiunii Donețk via zn.ua
Consecințe ale atacului aerian de la Selîdove FOTO Procuratura regiunii Donețk via zn.ua

„Spitalul central din oraşul Selîdove, în regiunea Doneţk, clădirea minei din Kotliarevska şi alte infrastructuri civile au fost avariate şi distruse”, au anunţat forţele aeriene ucrainene într-un comunicat, fără a preciza dacă s-au înregistrat victime sau dacă spitalul mai funcţionează.

Potrivit presei ucrainene, două persoane au fost ucise, iar altele opt rănite în urma acestui an.

Amata rusă a lansat patru rachete ghidate, o rachetă de croazieră şi 11 drone de atac la Selîdove. Racheta de croazieră şi zece drone au fost doborâte de apărarea antiaeriană.

Săptămâna trecută, cel puţin patru persoane a fost ucise la Selîdove după ce trupele Moscovei au bombardat un imobil rezidenţial.

Ucraina a declarat deja că se pregăteşte de o înmulţire a atacurilor aeriene rusești, în special împotriva instalaţiilor sale energetice, odată cu instalarea iernii.

Anul trecut, bombardamentele ruse asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei au lăsat zeci de mii de persoane în frig şi întuneric pentru perioade lungi de timp, relatează AFP, potrivit Agerpres.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite