Presa din Moscova susține că o pensionară „hipnotizată” de ucraineni a incendiat mașina unui general rus VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din Moscova susține că o pensionară, care ar fi fost răpită și hipnotizată de serviciile speciale ucrainene, ar fi dat foc autovehiculului șefului adjunct al Statului Major al Forțelor Armate Ruse, conform HotNews.ro.

Mașina oficialului rus. Foto: BAZA
Mașina oficialului rus. Foto: BAZA

Femeia care a incendiat BMW-ul oficial a fost o pensionară în vârstă de 65 de ani numită Elena”, scrie și ziarul online Lenta, care a fost cunoscut ca unul dintre canalele independente din Rusia, făcând referire la incendierea autovehiculului generalului Evgheni Secretarev.

Generalul este responsabil de cenzura militară, asigurându-se că materialele care critică hotărârile Kremlinului nu ajung în presă. De asemenea, site-ul de știri a publicat o înregistrare video cu momentul în care a avut loc incendierea mașinii. 

Ginerele ei crede că ea a fost recrutată de forțele speciale ucrainene care au învățat-o să dea foc la mașini”, susțin ziariștii de la Lenta. 

Un alt site de știri din Rusia, Baza, spune că fapta femeii a fost confirmată ca un protest împotriva războiului pe care președintele rus Vladimir Putin l-a declanșat în Ucraina la 24 februarie. Totodată, Baza menționează și faptul că femeia riscă 15 ani de închisoare. 

Un site de investigații care colaborează cu ziariștii de la Bellingcat, The Insider, afirmă într-o anchetă, care a fost publicată în luna august, că mulți militari ruși și rudele lor s-au plâns procurorilor militari că au fost păcăliți sau obligați să semneze contracte profesioniste de către superiorii săi. 

Nu este cunoscut dacă acțiunea femeii ar putea avea legătură cu această situație sau dacă informația publicată de presa rusă controlată de Kremlin este veridică. 

Olga Lautman, o cercetătoare de la Centrul de Analiză Politică Europeană, a scris pe pagina sa de Twitter, făcând referire la știrea cu pensionara care ar fi fost „hipnotizată” de serviciile secrete ucrainene că „nu trece nici măcar o oră în care ei (rușii) să nu dezvăluie lumii absurditatea, cruzimea și nebunia acestui stat eșuat”. 

De asemenea, cercetătoarea se numără printre analiștii străini care în urmă cu o săptămână și-au expus neîncrederea față de versiunea prezentată de FSB cu privire la asasinarea fiicei lui Aleksandr Dughin, Daria Dughina. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite