Cine-l însoțește pe Kim Jong Un în vizita la Vladimir Putin

0
Publicat:

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, efectuează o călătorie importantă în Rusia , după cum au dezvăluit imaginile transmise de presa de stat din Coreea de Nord. Componența delegației care îl însoțește sugerează că apărarea și cooperarea economică vor fi în centrul discuțiilor cu Vladimir Putin. 

Kim Jong Un și Vladimir Putin, în 2019, la Vladivostok. FOTO EPA-EFE
Kim Jong Un și Vladimir Putin, în 2019, la Vladivostok. FOTO EPA-EFE

Priorități în domeniul apărării

Personalități proeminente din sectorul apărării nord-coreene au fost văzute alături de Kim Jong Un în trenul blindat cu care acesta călătorește în Rusia. Ri Pyong Chol, vicepreședintele Comisiei Militare Centrale a Partidului Muncitorilor și deținător al celui mai înalt grad militar al țării, a fost văzut alături de Kim.

Ri Pyong Chol supraveghează industria de apărare a Coreei de Nord, inclusiv programele nucleare și de rachete și a mai vizitat anterior Rusia împreună cu tatăl actualului lider nord-coreean, Kim Jong Il, în 2011.

Printre alți delegați notabili se numără mareșalul Pak Jong Chon, șeful conducerii politice militare a partidului, Pak Thae Song, implicat într-un program de spionaj prin satelit, și Jo Chun Ryong, director al Departamentului pentru industria de muniții.

Michael Madden, un expert în Coreea de Nord, sugerează că discuțiile dintre Kim și Putin s-ar putea axa pe cooperarea în domeniul apărării și securității, implicând potențial achiziții de muniții, scriu jurnaliștii agenției de știri Reuters.

Se crede că ministrul apărării Kang Sun Nam s-ar fi alăturat, de asemenea, călătoriei, deși prezența sa nu a fost confirmată definitiv de imagini.

Putere diplomatică

Ministrul de externe Choe Son Hui, un diplomat experimentat care a jucat un rol esențial în timpul summiturilor lui Kim cu fostul președinte american Donald Trump, a fost, de asemenea, văzut în gară.

Sora influentă a lui Kim, Kim Yo Jong, a fost văzută în apropierea trenului, deși participarea sa la călătorie rămâne incertă.

Discuții economice la orizont?

Au fost identificați mai mulți oficiali asociați cu afacerile economice, sugerând potențiale discuții privind cooperarea economică și ajutorul alimentar între Coreea de Nord și Rusia.

Printre acești oficiali se numără O Su Yong, director al departamentului de economie; Pak Hun, vicepremier pentru construcții; și Han Kwang Sang, șeful departamentului de industrie ușoară al partidului.

Există, de asemenea, speculații potrivit cărora cei doi lideri ar putea discuta despre întoarcerea muncitorilor nord-coreeni în Rusia, o acțiune restricționată în prezent de sancțiunile Consiliului de Securitate al ONU.

Vizita lui Kim Jong Un în Rusia stârnește speculații privind un acord de armament

Prima călătorie internațională a liderului nord-coreean de la pandemie începe pe fondul izolării tot mai mari a Moscovei din cauza conflictului din Ucraina.

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a intrat în Rusia marți dimineață, călătorind la bordul trenului său blindat personal. Această vizită a declanșat speculații cu privire la o potențială tranzacție cu arme, mai ales având în vedere relațiile tensionate actuale ale Moscovei din cauza războiului în curs de desfășurare din Ucraina.

Ministerul Apărării din Coreea de Sud crede că Kim a intrat în Rusia cu trenul său de lux blindat. Agenția de știri rusă RIA Novosti a confirmat trecerea trenului în regiunea Primorsky dinspre Coreea de Nord, transmite portalul nipon de știri JapanTimes.co.jp.

Agenția oficială de știri Korean Central News Agency din Nord a raportat că liderul nord-coreean a plecat duminică din Phenian spre Rusia. 

Agenda întâlnirii dintre Kim Jong Un și Vladimir Putin

Purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării, Jeon Ha-kyou, a menționat prezența militară semnificativă care îl însoțește pe Kim și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la potențiale negocieri privind comerțul cu arme între Coreea de Nord și Rusia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a subliniat că întâlnirea Putin-Kim va fi cuprinzătoare, acoperind situațiile regionale și afacerile internaționale mai largi. Data exactă și locația summitului rămân nedivulgate.

Potențiale puncte de întâlnire

În timp ce rapoartele inițiale sugerau o întâlnire la Vladivostok, unde Putin participă la Forumul Economic Estic, surse feroviare rusești au sugerat că trenul lui Kim se va îndrepta spre nord, posibil spre Khabarovsk sau spre cosmodromul Vostochny.

Ultima călătorie internațională a lui Kim a fost în 2019, când s-a întâlnit cu Putin la Vladivostok. SUA au speculat recent că Kim și Putin ar putea discuta despre o afacere cu arme, Moscova având nevoie de armament din cauza conflictului din Ucraina.

În cadrul unei astfel de înțelegeri, Phenianul ar putea primi în schimb alimente și tehnologie militară avansată. Washingtonul a avertizat Coreea de Nord împotriva furnizării de arme Rusiei, subliniind potențialele repercusiuni.

Peskov, fără să abordeze în mod direct afacerea cu arme, a subliniat cooperarea dintre cele două națiuni în „domenii sensibile”. El a subliniat importanța intereselor lor reciproce în fața avertismentelor din partea SUA. Peskov a menționat, de asemenea, potențiale discuții despre sancțiunile Consiliului de Securitate al ONU împotriva Coreei de Nord.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite