Oligarhul care a criticat armata lui Putin se revoltă din nou: „Mi-am dat seama că Rusia, ca ţară, nu mai există“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oleg Tinkov / Foto arhivă / EPA - EFE
Oleg Tinkov / Foto arhivă / EPA - EFE

Oleg Tinkov, fondatorul uneia dintre cele mai mari bănci din Rusia, a  atacat regimul lui Vladimir Putin şi l-a descris ca fiind catastrofal.

„Mi-am dat seama că Rusia, ca ţară, nu mai există", a spus Tinkov pentru New York Times în primul său interviu de când Rusia a invadat Ucraina în februarie.

Locaţia unde oligarhul a făcut declaraţiile nu a fost făcută publică, scrie The Guardian.

Oleg Tinkov, 54 de ani, a apărut în luna aprilie în titlurile ziarelor din întreaga lume după ce a făcut critici dure la adresa acţiunii militare a Rusiei. El a postat pe Instagram şi a spus că 90% dintre ruşi sunt „împotriva acestui război" şi a numit forţele Rusiei drept "o armată de rahat".

„Şi cum să fie armata bună, dacă totul în ţară este scufundat în nepotism şi servilism?", a scris el atunci.

În interviul acordat duminică, el a spus că mulţi dintre cunoscuţii săi din mediul de afaceri şi guvernamental i-au spus în privat că sunt de acord cu el, „dar că tuturor le este frică".

Tinkov a mai afirmat că a fost forţat de Kremlin să-şi vândă pachetul de 35% din acţiunile băncii pe care a fondat-o unui miliardar rus din minerit pentru o valoare mult mai mică.

În plus, el a precizat că a angajat gărzi de corp după ce prietenii cu contacte din serviciile de securitate ruse i-au spus că ar trebui să se teamă pentru viaţa lui.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite