Oficialii britanici au fost alerta┼úi de MI5 c─â Putin va trimite o ÔÇ×armat─â de sabotoriÔÇŁ pentru a schimba percep┼úia britanicilor referitoare la r─âzboiul din Ucraina

0
0
Tehnici de dezinformare FOTO SHUTTERSTOCK
Foto Shutterstock

Serviciul britanic de Informa┼úii Interne (MI5) i-a avertizat pe premierul Boris Johnson ┼či pe ministrul de Interne Priti Patel c─â Rusia ar putea trimite o armat─â de sabotori care s─â atace infrastructura public─â a ┼ú─ârii.

MI5 este ├«n ÔÇ×alert─â maxim─âÔÇŁ pe fondul┬á temerilor c─â agen┼úii ru┼či ar urma s─â se infiltreze ├«n institu┼úii din Marea Britanie. Ace┼čtia ar urma s─â afecteze imaginea guvernului Regatului Unit, ├«ntr-un efort de a schimba opinia public─â ├«mpotriva sprijinului pe care ┼úara ├«l ofer─â Ucrainei ├«n r─âzboi.

ÔÇ×Exist─â o ├«ngrijorare serioas─â referitoare la ofi┼úerii sau agen┼úii din serviciile de securitate ale Rusiei care ar putea ├«ncerca s─â intre ├«n Regatul Unit ┼či s─â vizeze loca┼úii strategiceÔÇŁ, a spus o surs─â din MI5.

Poli┼úi┼čtii vor spori monitorizarea c─âl─âtorilor care ajung ├«n Marea Britanie, a mai declarat sursa pentru┬áThe Sunday Express.

De asemenea, sursa a precizat c─â ministrul de interne Priti Patel ┼či Boris Johnson au fost informa┼úi. Daily Mail a solicitat informa┼úii ┼či de la ministrul Ap─âr─ârii ┼či cel de Externe, dar ace┼čtia nu au r─âspuns.

O nou─â cercetare finan┼úat─â de guvern a dezv─âluit c─â Moscova desf─â┼čoar─â o opera┼úiune cibernetic─â la scar─â larg─â pentru a r─âsp├óndi sprijinul pentru r─âzboiul din Ucraina prin intermediul re┼úelelor de socializare ┼či prin sec┼úiunile de comentarii ale principalelor site-uri de ┼čtiri.

S-a descoperit c─â erau vizate institu┼úiile media occidentale ┼či politicieni, precum Boris Johnson, cancelarul german Olaf Scholz ┼či ┼čeful UE pentru politic─â extern─â Josep Borrell. La ace┼čtia se postau comentarii pro-r─âzboi la post─ârile pe care le f─âceau pe re┼úelele de socializare.

Momentan, se crede c─â aceast─â grupare de troli, numit─â ÔÇ×Cyber Front ZÔÇŁ, ├«┼či desf─â┼čoar─â activitatea ├«ntr-un depozit ├«nchiriat din Sankt Petersburg. De asemenea, se sus┼úine c─â muncitorii ar fi pl─âti┼úi cu aproape 600 de euro pe lun─â pentru a posta 200 de comentarii┬á pro-r─âzboi ┼či pro-Putin pe zi, pe platforme precum Instagram, Facebook, Twitter, YouTube ┼či TikTok.

Secretarul Ministerului de Externe, Liz Truss, a declarat s├ómb─ât─â: ÔÇ×Nu putem permite Kremlinului ┼či grupurilor sale de troli s─â invadeze spa┼úiul online cu minciunile lor despre r─âzboiul ilegal al lui Putin.ÔÇŁ

ÔÇ×Guvernul Regatului Unit a alertat partenerii interna┼úionali ┼či va continua s─â lucreze ├«ndeaproape cu alia┼úii ┼či platformele media pentru a submina opera┼úiunile de dezinformare ale Rusiei.ÔÇŁ

Agen┼úia de securitate FSB a lui Putin, cunoscut─â anterior ca KGB, vrea s─â-┼či restabileasc─â reputa┼úia pe fondul e┼čecurilor informa┼úionale repetate de pe teritoriul Ucrainei.┬á

În plus, se speculează că unul dintre cei mai importanţi ofiţeri ai săi a fost închis în cea mai faimoasă închisoare din Moscova, în timp ce Putin s-a înfuriat pe acesta din cauza esecurilor de pe front.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite